Aan de slag met uw geldzaken, voorkom hoge schulden

11 mrt 2019
Lukt het u niet om iedere maand al uw rekeningen te betalen? Blijf hier niet mee rondlopen en kom in actie. Hoe eerder u in actie komt, hoe sneller uw geldzaken weer op orde zijn. Lukt het niet alleen, aarzel dan niet om hulp te vragen.

Vraag hulp

Schulden of geldzorgen kunnen iedereen overkomen. In Nederland raakt bijna één op de vijf huishoudens in de problemen door schulden. Het is niet altijd even makkelijk om deze schulden weer op te lossen. Er zijn verschillende manieren om hierbij hulp te krijgen. Hoe eerder u hulp zoekt, hoe sneller u uw problemen weer oplost.

De gemeente Tiel helpt u

Het is niet altijd makkelijk om zelf hulp te zoeken. Daarom zoekt de gemeente Tiel ook zelf contact met mensen die een beginnende betalingsachterstand hebben.

Hoe weet de gemeente of u een betalingsachterstand heeft?

De gemeente werkt samen met SCW, KleurrijkWonen, Menzis, CZ, coöperatie VGZ, Vitens, Nuon en BSR. Als u een maand uw rekening niet betaalt, melden deze organisaties dit bij Vindplaats van Schulden van BKR. Als u meer dan twee rekeningen niet betaalt over een korte periode, krijgt de gemeente Tiel hiervan een melding. Een (schuld)hulpverlener belt dan bij u aan voor een gesprek. Samen met de hulpverlener bekijkt u wat er nodig is om uw geldzaken weer op orde te krijgen.

Als u op dat moment niet thuis bent, laat de hulpverlener een kaartje achter met haar/zijn naam en telefoonnummer. Zo weet u wie er geweest is en u kunt zelf bellen voor een gesprek. U kunt ook nu al bellen op (0344) 637 111.

Kent u iemand met geldzorgen of heeft u zelf geldzorgen? Wacht niet tot er iemand bij u aanbelt. Lees de tips om hoge schulden te voorkomen.