Aangescherpte maatregelen tegen verspreiding coronavirus

24 mrt 2020
Op maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. In dit artikel leest u wat de aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn.

Maandag 23 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

De aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn:

 • Blijf zoveel mogelijk thuis
  Ga alleen naar buiten voor werk als je niet thuis kunt werken, voor boodschappen, een frisse neus of als je aan iemand zorg verleent. 
 • Blijf thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts
  Heb je koorts? Dan blijven ook je huisgenoten thuis. Met uitzondering van mensen in cruciale beroepen en vitale processen. 
 • Kappers, nagelsalons en schoonheidsspecialisten sluiten tot en met 6 april
  Dit geldt ook voor andere zogenaamde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging. 
 • Alle bijeenkomsten en evenementen worden afgelast tot 1 juni
  Ook bij minder dan 100 bezoekers. 

Eerder afgekondigde maatregelen blijven van kracht. Kijk op de pagina met meer informatie over de aanpak van het coronavirus voor meer informatie.

Wij volgen de landelijke regels en maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een volledig overzicht van de aanvullende maatregelen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

De veel gestelde vragen over de nieuwe maatregelen vindt u ook op de website van de Rijksoverheid.

Aangescherpte maatregelen om verspreiding coronavirus te voorkomen