Aanvragen Mantelzorgcompliment 2020

3 nov 2020
Dit jaar zorgt het coronavirus voor een extra belasting voor de mantelzorger. Mantelzorg is nog meer dan anders van onschatbare waarde, vooral nu is het heel belangrijk om elkaar aandacht te geven en te helpen. Ook dit jaar kunt u uw mantelzorger weer in het zonnetje zetten door een mantelzorgcompliment voor hen aan te vragen. Het Tielse mantelzorgcompliment bestaat dit jaar uit een FlipPas met de waarde van € 75,-.

Naast dat u met de FlipPas een leuk cadeau heeft voor uw mantelzorger, helpt u ook de Tielse winkeliers. Bij de FlipPas wordt een overzicht van de winkels gevoegd, zodat uw mantelzorger weet bij welke winkels hij/zij iets kan kopen. Informatie over de FlipPas vindt u op de website: https://winkelenintiel.nl/flippas

Wanneer is iemand mantelzorger?

Een mantelzorger heeft in 2020 tijdens minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden onbetaalde hulp gegeven. Aan bijvoorbeeld ouders of een buurtbewoner. Als u deze hulp krijgt en in Tiel woont, dan kunt u een mantelzorgcompliment (FlipPas ter waarde €75,-) aanvragen voor uw mantelzorger. U kunt voor één mantelzorger een compliment aanvragen, uw mantelzorger mag er ook maar één ontvangen.

Hoe kunt u het compliment aanvragen?

Gemeente Tiel heeft aan Mozaïek Welzijn gevraagd de aanvragen van het mantelzorgcompliment te behandelen. Wilt u voor uw mantelzorger een compliment aanvragen? Op de website van Mozaïek www.mozaiekwelzijn.nl/mantelzorgcompliment vindt u het digitale aanvraagformulier en veel gestelde vragen.

Kan ik het aanvraagformulier ook ergens ophalen?   

U kunt het formulier ook ophalen. Dit kan tijdens openingstijden bij de volgende adressen:

  • Mozaïek Welzijn (Hertog Karellaan 140, 4001KM Tiel)
  • Stadhuis Tiel (Achterweg 2)
  • de Souvenir Shop (Hoogeindsestraat 8)
  • Wuite vrijetijdsmode (Markt 3).

Vul het formulier in en stuur deze voor 1 januari 2021 naar Mozaïek.

Heeft u een parkeervergunning geïndiceerde zorg?

Ontvangt u mantelzorg en heeft u speciaal voor hem of haar een parkeervergunning geïndiceerde zorg gekocht? Dan komt u in aanmerking voor vergoeding van deze kosten. U krijgt van de gemeente in de eerste helft van november een brief waarin u naast een aanvraagformulier mantelzorgcompliment, een aanvraagformulier vergoeding parkeervergunning geïndiceerde zorg ontvangt. Deze twee formulieren kunt u samen inleveren bij Mozaïek.

Hoe weet u dat de aanvraag is goedgekeurd?

Uw mantelzorger ontvangt binnen 14 dagen nadat u de aanvraag heeft ingeleverd een envelop van Gemeente Tiel. In deze envelop zit een brief van wethouder Carla Kreuk, het compliment, informatie over de deelnemende winkeliers en informatie over het mantelzorgsteunpunt van Mozaïek. Heeft uw mantelzorger al een FlipPas, dan leest hij/zij in de brief hoe deze kunnen samenvoegen. Als uw aanvraag niet wordt goedgekeurd, dan ontvangt u een brief waarin staat waarom deze is afgewezen.

Heeft u nog vragen over het mantelzorgcompliment?

Als u nog vragen heeft over het mantelzorgcompliment, bel of mail dan met Mozaïek

Wij wensen uw mantelzorger veel plezier toe met het compliment! En we hopen dat u ook plezier heeft met het uitspreken van uw compliment voor hem of haar.