Lettergrootte: - +

U bent hier: Homepage / actueel / persberichten / 2017 / april

Deze pagina doorsturen

DoorsturenStuur door AfdrukkenAfdrukken VoorlezenVoorlezen

Voorbereiding op Dodenherdenking

Laatst gewijzigd op: 12-4-2017 11:25:00 uur.

Ieder jaar adopteren leerlingen van groep 8 van een Tielse basisschool het monument voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar zijn dit de leerlingen uit groep 8 van basisschool De Achtbaan. Op donderdag 20 april om 13.00 uur maken zij, in het bijzijn van burgemeester Hans Beenakker en het 4 mei comité, het monument en de omgeving schoon.

Na het schoonmaken van het monument en de omgeving maken de kinderen een rondgang langs verschillende oorlogsmonumenten in de stad, waaronder het Joods monument.

Verhalen over de grenzen van de vrijheid

De komende weken zijn leerlingen van de Internationale Schakelklas van RSG Lingecollege druk bezig met de voorbereiding van een kleine voorstelling over het thema ‘Verhalen over de grenzen van vrijheid’. Verhalen die zich 73 jaar geleden afspeelden én het verhaal van nu: over onderduiken, over het helpen van andere mensen met gevaar voor eigen leven, over vluchtelingen die in bootjes naar bevrijd gebied voeren. Veel van de leerlingen hebben dit ook meegemaakt. De voorstelling is te zien direct na de Dodenherdenking in de Sint Maartenskerk op donderdag 4 mei.

Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aan- en afmelden voor onze nieuwsbrieven.

Ga verder

Laat ons u bellen

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Bel mij terug

Laat ons u bellen

Op dit moment zijn wij niet telefonisch bereikbaar. U kunt uw vraag stellen via het contact formulier.