Lettergrootte: - +

U bent hier: Homepage / actueel / persberichten / 2017 / mei

Deze pagina doorsturen

DoorsturenStuur door AfdrukkenAfdrukken VoorlezenVoorlezen

Tiel op 12e plaats AD Misdaadmeter 2017

Laatst gewijzigd op: 19-5-2017 21:12:00 uur.

In de AD Misdaadmeter, die vandaag is gepubliceerd, stijgt Tiel van de 24e naar de 12e plaats. Dat Tiel is gestegen is verwonderlijk, omdat de criminaliteit in het algemeen juist fors is gedaald dankzij de inspanningen van de gemeente, OM, politie, inwoners en ondernemers.

Woninginbraak, inbraak in schuren, autodiefstallen, autokraken, straatroof en overvallen zijn vormen van criminaliteit die in 2016 flink zijn gedaald. Het aantal zakkenrollen, bedreigingen, mishandelingen en vernielingen is gestegen.

Burgemeester Beenakker: “Ik ben erg verbaasd over deze stijging. Ik denk dat in heel Nederland de criminaliteit is gedaald. Een andere verklaring heb ik niet. We werken z’n allen hard om de criminaliteit terug te dringen. Over het algemeen genomen met succes. Zo is het aantal overvallen met 50% gedaald en het aantal woninginbraken met ruim 11%. Als we 2016 vergelijken met 2012 is de daling zelfs ruim 70%. Dit is mede te danken aan de inzet van de buurtpreventieteams die in steeds meer wijken van Tiel actief zijn. Helaas zien we ook toenames, zoals het aantal zakkenrollen (25%) en mishandelingen (22,4%). Dit ondanks alle inspanningen die we samen met de politie verrichten. We blijven ons samen met alle partners vol energie inzetten om Tiel veiliger te maken.”

Nieuwsbrief

Hier kunt u zich aan- en afmelden voor onze nieuwsbrieven.

Ga verder

Laat ons u bellen

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Bel mij terug

Laat ons u bellen

Op dit moment zijn wij niet telefonisch bereikbaar. U kunt uw vraag stellen via het contact formulier.