Andere websites met informatie

Veel mensen willen in actie komen voor vluchtelingen uit Oekraïne, dat vinden wij hartverwarmend! Kijk wat u kunt doen op de volgende websites:

Algemene informatie over de situatie in Oekraïne en informatie over bijvoorbeeld standpunten van het kabinet, Kamerstukken en veel gestelde vragen staan op de website van de Rijksoverheid.

Op www.crisis.nl vindt u informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op een calamiteit. Die algemene tips en adviezen gelden ook nu. Er gelden geen extra adviezen vanwege de actualiteit. In Nederland zijn we goed voorbereid op verschillende soorten noodsituaties of calamiteiten

Op de website van VluchtelingenWerk Nederland vindt u onder andere informatie over het aanbieden van huisvesting. VluchtelingenWerk Nederland heeft ook een lijst met veelgestelde vragen over Oekraïne

Via de website van Giro 555 kunt u met een donatie bijdragen aan medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp. Het Rode Kruis is een van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555.

De oorlog kan ook herinneringen aan andere oorlogen boven brengen, of zorgen dat mensen hun eigen oorlogstrauma’s herbeleven. Blijf er niet mee rondlopen, praten helpt. Kijk op de website van Mind Korrelatie.

Uitleg in eenvoudige taal met Steffie