Bedrijventerreinen

Bedrijvenpark Medel is op initiatief van de gemeenten Tiel en Echteld ontwikkeld. 

Bedrijvenpark Medel

Medel is ideaal gelegen: direct aan het Amsterdam-Rijnkanaal, Waal en de rijksweg A15. De A2 en A50 bevinden zich op een kwartier rijden. Er is een containerterminal die een belangrijke functie in het rivierengebied vervult voor de overslag van containers van water naar weg tussen de Rotterdamse haven en het Ruhrgebied. Op Medel vindt u grote namen als DHL, Lidl, H&M, Keuhne + Nagel en vanaf 2020 supermarktketen Plus met haar landelijk distributiecentrum. Er zijn kavels van meer dan 4 ha, maar ook kleinere. Het bedrijvenpark is volop in ontwikkeling en zal over enkele jaren ruim 270 ha groot zijn en werk bieden aan ca. 4.500 werknemers. Het parkmanagement is uitstekend en alle ondernemers doen erin mee. Dat garandeert aandacht voor de kwaliteit van het openbaar groen, de bewegwijzering en de beveiliging door middel van slagbomen, camera’s en surveillance. Medel heeft een ruime en parkachtige opzet met een kwalitatief hoogwaardige uitstraling.

Bedrijventerrein Kellen

Kellen is een modern bedrijventerrein met gemengde bedrijven. Het terrein is ca. 200 ha groot en huisvest circa 300 bedrijven met in totaal ca. 3.500 arbeidsplaatsen. Op Kellen is buitenopslag mogelijk en op een aantal locaties is een ruime milieucategorie. De industriehaven langs het Amsterdam-Rijnkanaal vervult een grote rol in de overslag van bulkgoederen, zoals zand en grind. Vooral op het westelijke gedeelte van Kellen zijn autobedrijven gevestigd van bijna alle gerenommeerde merken. Hierdoor is Kellen de ‘autoboulevard’ van de regio.

Bedrijventerrein Latenstein

Aan de oostzijde van Tiel ligt Latenstein. Op dit 30 hectare grote terrein zijn zo’n 100 bedrijven gevestigd met in totaal ongeveer 800 werknemers. Hier vindt u voor het grote deel middelgrote en kleine bedrijven (MKB) met veelal een lange historie op Latenstein. Sommige ondernemers wonen hier ook. Latenstein heeft een diversiteit aan functies waardoor het is omgevormd van een gemengd bedrijventerrein tot een zogenaamd ‘werklandschap’. Er is veel perifere detailhandel gericht op wonen met thema’s als ‘buitenleven’ en ‘in en om huis’.