Bereikbaarheid tijdend evenementen

9 sep 2019
Appelpop en Fruitcorso staan voor de deur. Op 13 en 14 september is de Waalkade het decor van Appelpop en 21 september rijden de corsowagens door de stad (ook ’s avonds). Op zondag 22 september zijn onder andere de braderie en de tentoonstelling van de corsowagens. Ook is het koopzondag. Deze evenementen trekken altijd veel bezoekers. Voor de bereikbaarheid en veiligheid van inwoners, bezoekers, ondernemers en organisatoren neemt de gemeente maatregelen. Hier leest u een aantal maatregelen.

Autoluwe straten

Een aantal straten rond de evenementen is autoluw. Dit betekent dat alleen de bewoners met hun auto toegang hebben. Zij ontvangen een brief van de gemeente met een spiegelhanger. De spiegelhanger voor het Appelpopweekend zijn vorige week bezorgd, de spiegelhangers voor het Fruitcorso deze week. Goed om te weten: hulpdiensten en zorgverleners hebben gewoon toegang.

Bereikbaarheid voor bezoekers

Tijdens de beide weekenden worden bestaande en tijdelijke parkeerterreinen ingericht voor een bezoek aan de evenementen en de binnenstad. Parkeerbegeleiders leiden de bezoekers naar de gratis beschikbare parkeerplaatsen. Kijk voor alle parkeermogelijkheden op pagina appelpop en fruitcorso. Houdt u er rekening mee dat u voor parkeerplaatsen rond de binnenstad op vrijdag en maandag gewoon tot 22.00 uur moet betalen. Natuurlijk zijn de evenementen ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Kijk voor de actuele tijden op www.ns.nl en www.arriva.nl.

Voetveer

Ook vanaf de Wamelse kant zijn de evenementen te bereiken. Parkeren is gratis en er zijn genoeg plekken om de (brom)fiets te stallen. Met het voetveer kunt u makkelijk naar Tiel komen. Tijdens Appelpop (op vrijdag vanaf 17.00 uur en zaterdag) is er een aangepaste dienstregeling en geldt een ander tarief (retour € 6,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-). Er mogen geen (brom)fietsen mee aan boord. Op zaterdag 21 september geldt het normale tarief en mogen fietsen wel mee.

Fietsenstallingen

  • Appelpop: (brom)Fietsen kunt u stallen bij de bewaakte fietsenstalling bij de Oude Haven. Vrijdag- en zaterdagnacht is deze stalling tot 01.30 uur geopend.
  • Fruitcorso: (brom)Fietsen kunt u stallen bij de bewaakte fietsenstalling bij de Oude Haven en de fietsenstalling van het NS-station. U kunt uw (brom)fiets ook stallen bij één van de tijdelijke voorzieningen.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Tijdens Appelpop zijn er extra gehandicaptenparkeerplaatsen op de Oude Haven en Parkeergarage Westluidense Poort. Tijdens het Fruitcorso vindt u de extra gehandicaptenparkeerplaatsen in de Spoorstraat (nabij busstation) en op het terrein van ROC Rivor (Voor de Kijkuit).

Geen warenmarkt

Vanwege Appelpop is er geen warenmarkt op zaterdag 14 september.

Afsluiting Havendijk

De Havendijk is vanaf 10 september tot en met 16 september afgesloten voor verkeer. Er is in die periode geen doorgaand verkeer mogelijk via de Waalkade. De binnenstad blijft vanuit beide richtingen bereikbaar. Een omleidingsroute staat aangegeven.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.tiel.nl/appelpop en fruitcorso Hier vindt u ook antwoorden op veel gestelde vragen. Voor informatie over de evenementen kijkt u op www.appelpop.nl en www.fruitcorso.nl. U kunt de organisaties ook volgen op Twitter: @gemtiel, @appelpop, @fruitcorso