Bezoek college aan Van Luijn Natuursteen

26 okt 2022
Dinsdag 25 oktober waren burgemeester en wethouders op bedrijfsbezoek bij Van Luijn Natuursteen. Een familiebedrijf waar al 4 generaties natuursteen wordt bewerkt. Tot grafmonumenten, kunstwerken of om in te zetten bij de bouw.

“Het schetsboek van opa wordt regelmatig nog eens nageslagen wanneer een grafmonument voor Ter Navolging wordt ontworpen. Ter Navolging is één van de oudste begraafplaatsen van Nederland” zegt Michiel van Luijn.

Hofleverancier

In 2006 bestond Van Luijn Natuursteen 100 jaar en werd bekroond met het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Van Luijn Natuursteen werkt samen met architecten, designers en kunstenaars om hun producten aan te vullen. Ook is er veel aandacht voor milieu en duurzaamheid binnen het bedrijf.

Nieuw product

Vanuit Hommage Hofleverancier werken vier Hofleveranciers uit Tiel samen met creatieve denkers en makers. Eén van deze vier Hofleveranciers is Van Luijn Natuursteen. Zij zijn via Hommage Hofleveranciers een avontuur begonnen waarin traditie en innovatie samenkomen. Dat heeft geleid tot verrassende nieuwe inzichten en producten. Met als resultaat een nieuw product in het assortiment. Ecologisch verantwoorde design urnen gemaakt van natuurlijk restmateriaal uit de steenhouwerij. Met deze unieke urnen heeft Van Luijn Natuursteen het twee-jaarlijkse Dutch Funeral Award gewonnen in de categorie Urnen.