Bijeenkomst Tiel-West aardgasvrij

11 mrt 2023
Op donderdagavond 23 maart 2023 vindt de bijeenkomst ‘De energiecoöperatie: zelf eigenaar van je energie en/of warmte’ plaats. Woont u in de Burgemeesterswijk, de Bloemenbuurt of Tiel-West? Dan nodigen wij u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.
  • Wanneer: donderdag 23 maart 2023 van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Waar: WoonWijzerWinkel, Teisterbantlaan 1A, Tiel (naast de brandweer)
     

Eigenaar van je eigen energie: de voor- en nadelen op een rij

Steeds meer mensen verenigen zich in energiecoöperaties: omdat ze zelf willen bepalen waar hun energie vandaan komt of onafhankelijk willen zijn van een (commerciële) leverancier. Vaak gaat het dan over de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen, windmolens of isolatiemateriaal.

Maar ook wanneer er een collectieve warmtevoorziening in de buurt komt, zoals een warmtenet, kan het zinvol zijn een energiecoöperatie op te richten. U bent dan mede-eigenaar van het warmtenet en kunt meebeslissen over de techniek, de kosten en de opbrengsten. Op deze bijeenkomst zetten we de mogelijkheden op een rij en bespreken we de voor- en nadelen. En vanzelfsprekend is er gelegenheid uw vragen te stellen.

Tiel-West zonder aardgas

Aardgas raakt op en is slecht voor het klimaat. Bovendien is het heel erg duur, zoals u merkt aan uw energienota. Daarom kijken we ook in Tiel hoe we woningen op een andere manier kunnen verwarmen en hoe we zonder aardgas kunnen koken en douchen. De gemeente doet daar onderzoek naar, samen met de woningcorporaties, het energieloket en energiecoöperatie Fruitstad.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar duurzaam@tiel.nl en zet daarin ‘bijeenkomst ‘energiecoöperatie: zelf eigenaar van je energie/warmte’ en met hoeveel personen u komt.