Bijeenkomsten over begroting 2021-2024

26 okt 2020
Betrokken partijen hebben de mogelijkheid om een toelichting te krijgen op de maatregelen uit de begroting 2021-2024 die een effect op hen hebben. Dit kan in een kort gesprek met een van de wethouders of tijdens een inspraakavond.

Tiel is er in geslaagd voor de komende jaren de begroting op orde te brengen. Daarvoor zijn wel forse maatregelen nodig. Zonder maatregelen hebben we de komende jaren een groot tekort.

Vorige week heeft u in Tiel Actueel al kunnen lezen dat we in 2021 ongeveer 2 miljoen euro bezuinigen en in 2022 daarbovenop weer zo’n 2 miljoen. Dit vraagt om maatregelen en lastige keuzes. Het college heeft een aantal maatregelen voorgesteld aan de gemeenteraad. De raad gaat daar op 11 november over beslissen.

Voor dat moment hebben betrokken partijen de mogelijkheid om een toelichting te krijgen op maatregelen uit de begroting 2021-2024 die een effect op hen hebben. Dat kan in een kort gesprek met één van de wethouders op 2 november. Daarnaast houdt de gemeenteraad een inspraakavond op 5 november om te horen wat betrokkenen denken over de voorstellen. Wilt u gebruik maken van één van deze mogelijkheden? Dan kunt u zich hiervoor aanmelden.

Aanmelden voor vragen aan wethouder

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Stuur dan een e-mail naar bestuur@tiel.nl.

Door de coronamaatregelen vragen wij u de volgende gegevens in de mail te zetten:

  • Uw naam en telefoonnummer;
  • Met wie u komt (Let op: maximaal 2 personen);
  • Welke vragen u heeft.

Aanmelden kan tot vrijdag 30 oktober 12:00 uur. U ontvangt dan een afspraak met een begintijd. Ook ontvangt u aandachtspunten voor een veilig bezoek aan het stadhuis.

Spreektijd aanvragen bij de raad

De keuzes voor investeringen en maatregelen in de begroting 2021-2024 zijn nog niet definitief. Het is een voorstel dat het college naar de gemeenteraad heeft gestuurd. De gemeenteraad besluit op 11 november of de raad de voorstellen van het college volgt of wijzigingen aanbrengt.

Als voorbereiding op dit moment houdt de gemeenteraad een inspreekavond op donderdag 5 november. Wilt u inspreken bij de raad? Aanmelden doet u door een e-mail te sturen naar griffie@tiel.nl.

In uw e-mail geeft u de volgende zaken aan:

  • Naam, adres en telefoonnummer;
  • Het onderwerp waarover u wilt inspreken;
  • eventueel namens wie u inspreekt.

Let op: Per organisatie kan één persoon inspreken. 

Aanmelden kan tot 3 november 12:00 uur. Als inspreker krijgt u op 4 november bericht. Hierin leest u hoe laat u naar verwachting aan de beurt bent. Ook krijgt u informatie over de coronamaatregelen.