Binnenstad Tiel en winkelcentra

Binnen 5 minuten bereikt u vanaf de A15 de levendige binnenstad van Tiel. Hier vindt u meer dan 200 winkels en horecabedrijven. Zij zijn gevestigd tussen en in mooie historische en moderne panden. De binnenstad heeft een regionaal verzorgende functie als winkelstad, het trekt winkel- en horecaliefhebbers van binnen en buiten de stad. Er is een grote diversiteit, er zijn zowel kleine (speciaal)zaken als grote ketens. De Binnenstad kenmerkt zich door een groot aandeel zelfstandige ondernemers die de stad een eigen karakter geven.

De landelijk bekende evenementen Fruitcorso en Appelpop trekken veel bezoekers naar het winkelhart, evenals de activiteiten Tiel Maritiem, het Dickens Festival, Tiel Pakt Uit, Taptoe Tiel, het Smartlappenfestival, de kermis aan de Waal en meer. In bijna elke maand vindt er wel een andere publiekstrekker plaats. Liefhebbers van de markt kunnen op zaterdag hun hart ophalen op de markt in en op het plein in het centrum van Tiel.  Rondom het centrum vinden boodschappers de bekende grote supermarkten, maar ook kleinere winkels.

Winkelcentra

Wilt u zich als ondernemer niet in de binnenstad vestigen, dan bieden diverse winkelcentra u de ruimte. Dit zijn Kwadrant, de Kranshof, Passewaaij, Rauwenhof en Westroijen. Zij liggen in en bij nieuwbouw- en woonwijken en kunnen rekenen op veel trouwe klanten.