Brievenwedstrijd vooraf aan maand van lezen en Schrijven

21 augustus 2023
Nieuws

In de regio Rivierenland is september de maand van Lezen en Schrijven. Daarom organiseert het Leerhuis Tiel een brieven wedstijd. We vragen via deze wedstrijd bij uiteenlopende organisaties aandacht voor heldere en duidelijke communicatie, zowel intern als extern.

Inwoners en medewerkers van organisaties in Rivierenland kunnen brieven inzenden die zijn verstuurd door organisaties. Deze brieven worden dan bekeken door een jury. De jury rijkt verschillende prijzen uit, onder andere voor de meest duidelijke brief. De wedstrijd begint op 28 augustus 2023 en is tot 25 september 2023. 

In Tiel is 17% van de inwoners laaggeletterd. Het is belangrijk dat organisaties duidelijke brieven en mails versturen. Heldere communicatie zorgt voor minder vragen bij inwoners. Ook kunnen inwoners dan makkelijker gebruik maken van bepaalde regelingen.

Exclusieve brievendoos

Als start is door een aantal Taalambassadeurs aan wethouder Dave Verbeek van de gemeente Tiel een exclusieve brievendoos gegeven, waar men de brieven/flyers in kan doen. Wethouder Verbeek daagt in een kort (telefoon)filmpje 2 een organisaties uit om deel te nemen aan deze wedstrijd. Dit filmpje delen we op onze social media kanalen. De uitgedaagde organisaties maken ook een kort filmpje, kiezen ook 2 organisaties en delen dit ook weer op hun socials. Vergelijkbaar met de ‘Ice Bucket Challenge’.

Hoe doet u mee?

Organisaties die mee willen doen kunnen deze brievendoos opvragen bij:

Van 28 augustus tot 25 september kunnen deelnemende organisaties brieven/flyers in de brievendoos stoppen. De gevulde brievenbus dozen kunnen op 25 en 26 september ingeleverd worden bij Dynamiek (Haaftenlaan 26) of het Stadhuis (Achterweg 2).

Uitreiking en prijzen

Tijdens het Taalontbijt op 28 september van 8.30 tot 10.00 is de prijsuitreiking bij Dynamiek aan de Haaftenlaan. Wethouder Verbeek rijkt de prijzen uit.

Er zijn verschillende mooie prijzen te winnen:.

  • Degene met de meeste brieven
  • Degene met de meest duidelijke brieven
  • Degene met de meeste brieven/flyers die nog wat duidelijker mogen: zelfinzicht en eerlijkheid worden extra beloond!
  • Degene die de exclusieve brievendoos het meest kunstzinnig heeft ‘opgepimpt’
  • Daarnaast wordt onder alle deelnemers een gratis testpanel verloot.

Wilt u meer weten?
Dan kunt u contact opnemen met:

  • Lisanne Veraart,   ROC Rivor: 06 18571963 vanaf 23 augustus tot 4 september 2023
  • Margreet Griepink, gemeente Tiel:06 50651933 vanaf 4 september 2023