Burgemeester Beenakker en wethouder Melissen praten met jongeren

2 nov 2020
De coronacrisis beïnvloedt ons leven allemaal. We moeten ons houden aan de maatregelen. Dat horen we elke dag. Maar daarnaast is aandacht en steun voor elkaar ook heel belangrijk. Daarom spraken burgemeester Hans Beenakker en wethouder Marcel Melissen op donderdagavond 29 oktober met een aantal jongeren.

Dat deden zij in de voormalige bioscoop ‘Metro’. In dit ontmoetingspunt organiseert Jongerenwerk van Mozaïek Welzijn de komende maanden activiteiten. Hoe ervaren jongeren deze tijd? Wat is moeilijk en hoe houden ze de moed erin?

Wat ervaren jongeren?

De jongeren vertelden dat ze het gevoel van vrijheid missen. Niet meer spontaan kunnen gaan sporten - maar moeten reserveren - of ergens afspreken om wat te gaan drinken. Sommigen wonen met een grote familie in een kleine woning en dat breekt soms op. Ook daarom is dit ontmoetingspunt zo fijn.

De maatregelen en communicatie van het kabinet vinden ze vaak onduidelijk. Hoewel ze mondkapjes vervelend vinden, doen ze er volgens jongerenwerkers Mounir en Maurice nooit moeilijk over. Ook niet dat zij zich moeten registeren bij elk bezoek. Groot compliment voor hun; daar kunnen veel volwassenen nog wat van leren, vinden Mounir en Maurice.

Burgemeester Beenakker wil graag meer jongeren spreken. Daarom gaat hij binnenkort ook praten met leerlingen en studenten in het voortgezet en beroepsonderwijs.