Burgemeester Beenakker in gesprek met kapper Henry van Zwam

9 mrt 2021
Omdat de coronacrisis nog niet voorbij is en de impact ervan steeds groter wordt, blijven de burgemeester en wethouders contact zoeken met onze lokale ondernemers. Burgemeester Hans Beenakker sprak met kapper Henry van Zwam over de gevolgen van de crisis op de knippende ondernemers.

Kapsalon Van Zwam is al 99 jaar een begrip in Tiel. Henry van Zwam is de derde generatie die de schaar ter hand neemt. De vierde generatie werkt ook in de zaak in de persoon van dochter Samantha. In totaal telt de kapsalon negen personeelsleden, van wie er vier op een dag coronaproof kunnen werken in de ruimte. “Wij redden het en daarmee zijn wij natuurlijk blij. Maar wij missen enorm de omzet die we normaal gesproken met Kerst behalen”, vertelt Henry aan de burgemeester.

Lange werkdagen

Net als alle kappers probeert ook Kapsalon van Zwam een inhaalslag te maken. Henry: “We maken lange dagen. De eerste week zelfs van 7.00 tot 20.30 uur, we hadden geen voeten meer over. Het was heel fijn onze klanten weer te zien. De eerste week na de heropening deze maand wenste ik iedereen een gelukkig nieuwjaar. We zijn 2,5 maand dicht geweest en dit is de eerste keer dit jaar dat wij onze klanten weer zien. De komende tijd zitten we helemaal vol en daarvoor zijn wij dankbaar.”

Kies én knip lokaal

Eén van die vaste klanten van deze oudste kapsalon van Tiel is burgemeester Beenakker. Al negen jaar. Hij betuigde zijn steun niet alleen door een bezoek te brengen, maar nam zelf ook plaats in de kappersstoel.

Burgemeester Hans Beenakker: “Tiel kent veel goede kapperszaken. Van kleine ondernemingen tot grote zaken, er is voor elk wat wils. Ik ben trots op het vakmanschap van deze hardwerkende ondernemers en wil iedereen zeggen:  haar knippen, krullen of verven? Kies lokaal én knip lokaal bij een Tielse kapper!”