Burgemeester Hans Beenakker gaat niet voor derde termijn

29 mrt 2023
Hans Beenakker heeft de Commissaris van de Koning en de gemeenteraad laten weten niet in aanmerking te willen komen voor een derde ambtsperiode in Tiel. Zijn huidige termijn als burgemeester loopt af op 9 januari 2024.

Burgemeester Hans Beenakker: “Na een mooie periode van ruim 11 jaar als burgemeester van Tiel waarin ik het bijzonder eervol heb gevonden om van betekenis te mogen zijn voor de inwoners van de gemeente Tiel, is dit een natuurlijk moment voor een volgende stap in mijn loopbaan. De komende tijd wil ik benutten om me daarop te oriënteren.

In de afgelopen jaren heb ik veel van mijn ambities kunnen realiseren voor de gemeente en de regio. Ik heb heel prettig samengewerkt met de gemeenteraad, het college, ambtelijke organisatie, bewoners, ondernemers en maatschappelijke partners in de stad en de dorpen. Tiel is en blijft een hele mooie gemeente waar ik trots op ben. Ik kijk terug op een waardevolle tijd en hoewel ik toe ben aan een volgende stap is het ook best moeilijk om straks afscheid te nemen.

Ik heb het bijzonder inspirerend gevonden om burgemeester van Tiel te mogen zijn. De resterende periode zal ik mij met hart en ziel blijven inzetten voor de Tielse samenleving en regio.”

Tom van Oostrom (plaatsvervangend voorzitter van de raad): “Hans Beenakker begon in januari 2012 als burgemeester van de gemeente Tiel. Sinds zijn komst is er veel veranderd binnen de gemeente. Beenakker heeft veel geïnvesteerd in het versterken van de relaties in de stad en in de regio. Hij wordt enorm gewaardeerd voor zijn verbindende kracht.

Hij staat bekend om zijn dossierkennis en zijn grote betrokkenheid bij onderwerpen als veiligheid en burgerparticipatie. In zijn periode als burgemeester van Tiel heeft hij de stad op de kaart gezet. Als voorzitter van de regio Rivierenland heeft hij de regionale samenwerking een stevige impuls gegeven. In het provinciehuis in Arnhem en op de ministeries in Den Haag weten ze inmiddels goed waar Rivierenland ligt.

Als raadslid en plaatsvervangend voorzitter vind ik het jammer dat Hans ons gaat verlaten. Tegelijkertijd heb ik ook begrip en respect voor zijn keuze. We hebben bijna 12 jaar veel met elkaar opgetrokken.”

Voor Tiel was hij burgemeester van de gemeente Asten (2004-2012) en wethouder van Verkeer, Ruimtelijke Ordening en Economische zaken en tevens locoburgemeester bij de gemeente Voorburg (1999-2002) en later Leidschendam-Voorburg (2002-2004).

Burgemeester Hans Beenakker