Stockfoto, rood afzetlint. Foto: Marek Studzinski.

Burgemeester sluit woning aan de Hilversumstraat in Tiel

17 juni 2024
Nieuws

Op zondag 16 juni is op besluit van burgemeester Frank van der Meijden van Tiel een woning aan de Hilversumstraat in Tiel gesloten. De bewoners zijn de toegang ontzegd. Dit naar aanleiding van een aantal incidenten waarbij de openbare orde en de veiligheid van de omgeving werden verstoord.

De incidenten waren voor burgemeester Frank van der Meijden aanleiding om beroep te doen op de wet Victoria. Hierbij kan de burgemeester gelasten een woning te sluiten bij (ernstige vrees voor) verstoring van de openbare orde door gedragingen in de woningen of lokalen. Burgemeester Van der Meijden zegt hierover: ”Ik besef me terdege dat dit geen licht middel is. Dit komt aan bij mensen. Maar we doen dit ter bescherming van de betrokkenen en de omgeving.” 

Woning sluiting voor bepaalde tijd tot maandag 17 december

Tot 17 december 2024 mogen de bewoners en anderen de woning niet betreden. In verband met de lopende onderzoeken kunnen we geen verdere details verstrekken.

Meld Misdaad (Anoniem)

De gemeente, de politie en het OM roepen de inwoners van Tiel op om alert te zijn bij verdachte situaties en deze te melden bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Een melding kunt u ook online doen via de website van Meld Misdaad Anoniemexterne-link-icoon. Uw tip wordt doorgezet naar de politie maar uw gegevens worden niet gedeeld. Voorbeelden van signalen om te melden zijn: een onverklaarbaar hoog inkomen, veel contant geld, dure aankopen, overlast van drugsgebruikers of -dealers, een sterke wietlucht, afgeplakte ramen, veel aanloop of nachtelijk bezoek of onbekende personen in de buurt.