Rotonde Kunstwerk Nieuwe Tielseweg/Heiligestraat

Controle op locaties in het buitengebied

08 juli 2023
Nieuws

Gemeente Tiel wil een veilige gemeente zijn voor haar inwoners en bedrijven. Door regelmatig controles uit te voeren worden mogelijke gevaarlijke of criminele situaties voorkomen.

Op 4 juli 2023 controleerden gemeente, politie en Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) verschillende panden in het buitengebied. We controleerden bij 11 adressen of ze zich houden aan de wetten en regels. Veel bedrijven hadden alles in orde. Bij een aantal bedrijven zijn verschillende aandachtspunten geconstateerd. 

Bij 7 locaties ontbrak het aan een geldige bouwvergunning. Bij 5 adressen waren er aandachtspunten vanuit Milieu. Bijvoorbeeld het verkeerd opslaan van olievaten en chemicaliën of zonder vergunning bedrijfsmatige activiteiten uitvoeren. De ODR gaat hiermee aan de slag. Als laatste was op één adres de brandveiligheid voor de woning en de panden op het terrein niet in orde.

Integrale controles

Regelmatig zijn er integrale controles bij gebouwen en panden op onder andere op vergunningen, illegale bewoning, brandveiligheid, milieuovertredingen en illegale handel. Daarnaast geven de controles inzicht in ondermijnende activiteiten die mogelijk op locaties plaatsvinden. In deze controle bleek dat een aantal eigenaren in de afgelopen periode benaderd is door vage personen met de vraag om hun pand te huren.

Burgemeester Beenakker: “We zetten ons extra in om ondermijnende criminaliteit op te sporen en tegen te gaan. Door regelmatige controles kunnen we criminele bedrijven snel aanpakken. We doen dat omdat ondermijning zorgt voor onveiligheid. We willen niet dat onschuldige mensen en bedrijven het risico lopen zaken te doen met criminelen.

Signalen melden

Burgemeester Beenakker roept inwoners en ondernemers op om signalen vooral te melden. “We kunnen allemaal helpen in de strijd tegen ondermijning. Meldt bij de politie als u verdachte activiteiten ziet bij een bedrijfsgebouw. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.