CoronaMelder-app

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen.

In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor u klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Hoe werkt CoronaMelder?

De CoronaMelder-app stuurt u een melding als u langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie u in de buurt was en die u niet kent. Als u een melding hebt ontvangen, leest u in de app welke maatregelen u kunt nemen en of u zich kan laten testen. Zo weet u na een melding dat u meer kans hebt om besmet te zijn en kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Want u kunt het coronavirus al doorgeven, voordat u zich ziek voelt.

CoronaMelder is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Met de app kunnen ook mensen worden geïnformeerd die niet naar voren komen uit het bron- en contactonderzoek. De app weet niet wie of waar u bent. Ook geeft de app geen meldingen over actuele besmettingen in de buurt. Daarom is het belangrijk dat u zich blijft houden aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak uw handen wassen.

Bekijk de video CoronaMelder; hoe werkt het?

Zo gebruikt u CoronaMelder

  • Download de CoronaMelder-app. Als u een Android-telefoon hebt, vindt u de app in de Google Play Store. Heeft u een iPhone? Dan vindt u de app in de App Store.
  • Installeer de app. Op het scherm van uw telefoon leest u hoe dit moet.
  • Volg de stappen in de introductieschermen.
  • Zet in de instellingen van uw telefoon bluetooth aan én laat deze aan staan. Alleen dan kan de app meten of u bij andere telefoons met CoronaMelder in de buurt bent geweest.
  • Ontvangt u een melding? Open CoronaMelder en lees wat u kunt doen en of u zich moet laten testen.
  • Blijkt u zelf corona te hebben? Dan is het uw eigen keuze of u uw besmetting - samen met de GGD - wilt melden in de app.

Hulp bij installatie

Vindt u het installeren van de app lastig? Vraag dan een familielid of bekende om te helpen. Ook veel bibliotheken kunnen u helpen bij het installeren. Of bel de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Daar kunt u ook terecht met technische vragen over de app.

Meer weten?

Op www.coronamelder.nl vindt u alles wat u wilt weten over de app. Bijvoorbeeld dat het downloaden van CoronaMelder altijd vrijwillig is en dat de app niet om uw persoonsgegevens vraagt. De app weet dus niet uw naam, niet uw e-mailadres en niet uw telefoonnummer. Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie u bent of waar u bent.