Coronavirus

Op deze pagina leest u wat de laatste status is, wat u kunt doen of beter kunt laten en wat we hierover als gemeente Tiel hebben gemeld en afgesproken. We zorgen dat deze pagina aangepast is.

Wij gebruiken de informatie die landelijk beschikbaar is. Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM of de website van de Rijksoverheid. Of bel naar het landelijke telefoonnummer 0800-1351.

Laatste nieuws

  • 12 juli - Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer. Lees er meer over.
  • 21 juni - Nederland zet grote stap: bijna alles kan op 1,5 meter. Het kabinet heeft besloten om stap 4 van het openingsplan te zetten en zelfs te vergroten. Lees meer over deze volgende stap.
  • 31 mei - Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Lees meer over deze derde stap.
  • 18 mei - Het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona is verder gedaald. Dat betekent dat de tweede stap in het openingsplan definitief op 19 mei wordt gezet. Het kabinet besloot vandaag niet op de pauzeknop te drukken. Lees meer over deze volgende stap.
  • 12 mei - Het kabinet neemt (als het aantal ic- en ziekenhuisopnames blijft dalen) op 19 mei de tweede stap in het openingsplan. Lees alles over deze volgende stap.
  • 26 april - Het kabinet heeft een openingsplan gepresenteerd. Lees er meer over.
  • 20 april - Het is nog altijd mogelijk gebruik te maken van de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Lees meer over de regeling.