Coronavirus vastgesteld bij Tielse inwoner

8 mrt 2020
Bij een man uit Tiel is zondagavond het coronavirus vastgesteld. Hij verblijft thuis.

Burgemeester Beenakker: "Ik heb de man zondagavond telefonisch gesproken en beterschap gewenst.  Hij vertelde dat hij terug van vakantie uit Noord-italië griepverschijnselen had en moest hoesten. Voor hem waren dit de signalen om zich te laten testen. Daar is uitgekomen dat hij is besmet met het coronavirus. Hij sprak nog uit dat hij vond dat de GGD voortvarend heeft gehandeld en goed met hem heeft gecommuniceerd. Ik zal dat zeker overbrengen naar de medewerkers van de GGD, die op dit moment alles in het werk stellen om verdere besmettingen te voorkomen. Ik heb alle vertrouwen in de aanpak van de betrokken hulpdiensten."

GGD Gelderland-Zuid is gestart met contactonderzoek

GGD Gelderland-Zuid is direct begonnen met het bron-en contactonderzoek. Er wordt in kaart gebracht met wie deze patiënten contact hebben gehad. Contacten van de patiënten worden door de GGD benaderd. Zij krijgen instructies en moeten elke dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze contacten verschijnselen krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het coronavirus.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen het standaard protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich verder kan verspreiden.

Vragen en informatie

Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus of www.ggdgelderlandzuid.nl.

Heeft u hierna nog een vraag?

  • Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 – 1351
  • Bel de GGD op 088 – 144 72 72