‘Dankjeweltaart’ voor Ondernemers Coöperatie Tiel

21 nov 2019
Op woensdag 20 november 2019 reikte wethouder Ben Brink van economische zaken een ‘dankjeweltaart’ uit aan het bestuur van de Ondernemers Coöperatie Tiel (OCT). Met de uitreiking van de taart bedankt de gemeente het bestuur van OCT voor haar bijdrage aan het goede vestigings- en ondernemersklimaat op de bedrijventerreinen in Tiel en daarmee aan de Gelderse economie.

De uitreiking van de taart is onderdeel van de ‘Dankjeweltour’, waarin de provincie samen met de gemeenten wekelijks een taart uitreikt aan een ondernemer of ondernemersvereniging als dank voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse economie. De provincie ontving dit jaar de EER Award 2019 voor meest ondernemende regio in Europa. Die eer deelt Gelderland met de regio’s Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland. Gelderland kreeg de award voor haar goede ondersteuning aan ondernemers, de innovatieve financiële instrumenten om de economie te stimuleren en de goede samenwerking met verschillende partners in onderwijs en bedrijfsleven.

Wethouder Ben Brink: “Trots ben ik op onze provincie als meest ondernemende regio in Europa. En vandaag ben ik extra trots dat ik de EER Award dankjeweltaart mag uitreiken aan OCT. Mede door de ondernemende aanpak van het bestuur van OCT zijn de bedrijventerreinen in Tiel toekomstbestendig. Enkele mooie resultaten zijn de goede beveiliging, een stabiel glasvezelnetwerk en de vele zonnepanelen op de bedrijfsdaken. Resultaten die bijdragen aan een goed klimaat om te ondernemen in Tiel en aan een ondernemende regio.”