Denk mee met het inclusiepanel

23 jan 2023
Tiel wil een toegankelijke en inclusieve stad zijn voor mensen met en zonder beperking. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dit is niet altijd het geval. Wilt u meedenken hoe we Tiel toegankelijker en inclusiever maken?

Soms komt het door de inrichting van de stad, bijvoorbeeld een te hoge stoep of een aflopende straat. Maar het gaat over veel meer dingen, zoals wonen, vrije tijd, onderwijs, gezondheid en welzijn.  

Een foutgeparkeerde auto zorgt bijvoorbeeld dat mensen in een rolstoel moeilijk bij een winkel kunnen komen. Of u krijgt een brief vol met moeilijke woorden en u begrijpt niet wat er staat. Dit soort dingen willen we voorkomen en oplossen. Veel mensen denken hier niet over na. Daarom willen we inzetten op bewustwording, toegankelijkheid en ontmoeting.

Inclusiepanel

Wilt u meedenken hoe we Tiel toegankelijker en inclusiever maken? Dat kan door:

  • knelpunten aangeven en hiervoor een oplossing bedenken
  • meedenken over de inrichting van een straat, gebouw en/of project
  • het bewustzijn vergroten waardoor mensen meer met elkaar rekening houden

Het inclusiepanel vergadert ongeveer 6 x per jaar. Daarnaast kunnen er nog andere activiteiten zijn waar we u voor vragen, zoals een testpanel of een bijeenkomst.

Meld u aan bij het Inclusiepanel van de gemeente Tiel en stuur een e-mail naar mgriepink@tiel.nl. Of neem telefonisch contact op via 0344 – 637 111. U kunt ook contact opnemen als u meer wilt weten.