Doe mee met Burendag

30 jun 2021
Heeft u een leuk idee of activiteit voor uw buurt? Doe dan mee met Burendag op zaterdag 25 september! Aanmelden van een activiteit kan tot en met 15 augustus.

Het Oranje Fonds biedt een vergoeding van maximaal € 400,- voor uw activiteit.

Voorwaarden om mee te doen

Uw activiteit moet aan een aantal voorwaarden voldoen om hiervoor vergoeding te krijgen van het Oranjefonds.

  • Uw activiteit vindt plaats op 24, 25 of 26 september 2021;
  • U organiseert een activiteit in de buurt, met de buurt én voor de buurt;
  • De Burendag activiteit bestaat uit meer dan ‘gezellig samenzijn’. Het is de bedoeling dat u met de buurt iets opknapt en/of een activiteit uitvoert;
  • U doet de aanvraag namens de gehele buurt. Daarom moeten vier andere buurtbewoners mee ondertekenen. Daarvoor maakt gebruik van het online handtekeningenformulier van het Oranje Fonds. De link hiervoor ontvangt u na het indienen van uw aanvraag.
  • U viert de Burendag activiteit binnen de RIVM richtlijnen, anders kan deze niet doorgaan. U betaalt in dat geval de toegekende bijdrage terug aan het Oranje Fonds.

Inspiratie

Op www.burendag.nl kunt u een aanvraag doen. Hier vindt u ook inspiratie voor ideeën voor uw buurt. Er zijn veel mogelijkheden, zoals een straatbingo of samen de straat opfleuren. Of samen koffie drinken en onkruid verwijderen.

Mozaïek helpt

De wijkcoaches van Mozaïek Welzijn kunnen helpen met uw aanvraag bij het Oranjefonds. Of met de organisatie van uw activiteit. Neem hiervoor contact op met Mozaïek via info@mozaiekwelzijn.nl of bel naar 0344 - 611 566.