Donatie gemeente Tiel aardbeving Marokko

13 september 2023
Nieuws

Vrijdag 8 september is Marokko getroffen door een zware aardbeving en naschokken. Hierbij zijn duizenden doden en slachtoffers gevallen. Het college en de gemeenteraad leven mee met de slachtoffers in Marokko. Onze gedachten gaan ook uit naar de Tielse inwoners van Marokkaanse afkomst. Daarom heeft de gemeente besloten om 1 euro per inwoner, in totaal 42.612 euro te doneren aan Giro6868.

Ondersteuning zusterorganisatie Marokkaanse Rode Halvemaan

Met de gelden die het Rode Kruis inzamelt wordt de zusterorganisatie Marokkaanse Rode Halvemaan ondersteund. Deze organisatie in Marokko helpt met de eerste hulp, ondersteuning van de reddingsoperatie en vervoer naar het ziekenhuis.

Hartverwarmende reacties

Burgemeester Beenakker: “We zijn geschrokken van de heftige beelden en berichtgeving uit Marokko. In Tiel wonen veel mensen van Marokkaanse afkomst en daarom heeft dit veel impact op de gemeenschap. Zo heb ik dit ook ervaren in het contact met het bestuur van de Marokkaanse moskee, die vanuit hun zeer betrokken gemeenschap onder andere inzamelingsacties organiseert. Fijn dat de gemeenteraad financiële steun wil geven aan de hulporganisaties. Onze gedachten gaan uit naar de mensen die familie, vrienden en kennissen hebben in het rampgebied. We wensen hen heel veel sterkte toe.”

Foto Hulpverleners na de aardbeving in Marokko © ANP