Een toekomstvast glasvezelnetwerk in Rivierenland

17 apr 2019
De gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel gaan de samenwerking aan met Digitale Stad om een hoogwaardig glasvezelnetwerk aan te leggen in het buitengebied. Digitale Stad is inmiddels gestart met een vraagbundeling en wil tevens de gebieden met matige internetverbinding in Rivierenland meenemen in de aanleg. De laatste weken zijn er vragen binnengekomen. Een onafhankelijke vraagbundeling van een andere marktpartij heeft flink wat verwarring veroorzaakt. Wij geven in dit artikel graag wat duidelijkheid.

Wij werken samen met Digitale Stad om snel internet te leveren aan alle inwoners van het buitengebied. Deze samenwerking is het resultaat van een intensief en nauwkeurig proces. De reden dat we met hen samenwerken is simpel: zij leggen het netwerk aan onder de voorwaarden die wij gesteld hebben voor een hoogwaardig en toekomstvast glasvezelnetwerk voor onze inwoners. De voorwaarden waaronder wij een netwerk gaan aanleggen zijn:

  • 100% dekking in het buitengebied
  • Een open netwerk: alle internetproviders en dienstverleners mogen en kunnen op het netwerk
  • Geen aansluitkosten
  • Geen toeslag voor inwoners in het buitengebied
  • Een toekomstvast netwerk
  • Starten met de aanleg voor 2020

Samenwerken

Deze uitgangspunten kunnen worden gerealiseerd door als gemeente samen te werken met Digitale Stad. Digitale Stad is dan ook de partij waarmee uw gemeente wil samenwerken om de ambities te realiseren. Daarnaast maakt de samenwerking met Digitale Stad het mogelijk om naast de adressen in het buitengebied ook een groot aantal adressen in het kleine kernen en de uitlopers daarvan aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.
 
Om dit mogelijk te maken is het echter wel noodzakelijk dat in de vraagbundeling minimaal 50%  van de benaderde inwoners deelneemt aan het glasvezelproject. Bij voldoende aanmeldingen zal de gemeenteraad vervolgens een besluit nemen over het vervolg van het project.

Weten of u in aanmerking komt of wilt u zich aanmelden?

De vraagbundeling van Regio Rivierenland en Digitale Stad loopt tot 12 juni. Weten of u in aanmerking komt of wilt u zich aanmelden? Kijk op digitale-stad.nl/rivierenland. Ook wanneer u geen bericht in uw brievenbus hebt ontvangen over het glasvezelproject kunt u zich melden bij Digitale Stad om eventueel in aanmerking te komen voor een aansluiting
 
Meer informatie kan ook gevonden worden op breedbandrivierenland.nl.