Eerste prikken tegen corona gezet op grote Tielse vaccinatielocatie

20 Feb 2021
De grootste vaccinatielocatie van de regio staat aan Biezenwei 2 in Tiel. Hier is GGD Gelderland-Zuid op donderdag 18 februari gestart met vaccineren.

Een bijzonder moment dat burgemeester Hans Beenakker niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan. Hij nam een kijkje en bracht twee grote schalen vol cupcakes mee voor de harde werkers.

Snel omgebouwd

Burgemeester Beenakker: “Het is heel fijn dat er nu ook een vaccinatielocatie in Tiel is. Ik ben daar trots op. En ik ben onder de indruk van de snelheid waarmee dit is gelukt. De GGD heeft het pand in enkele weken omgebouwd tot de grootste vaccinatielocatie in de regio. Eerst worden hier zorgmedewerkers gevaccineerd. Daarna ook andere groepen. Ik hoop dat dit snel het geval is.”

Groot, met warme uitstraling

Vanuit de gemeente en het Industrieschap Medel is goed meegedacht en meegeholpen om deze locatie snel te voor elkaar te krijgen. Het ziet er groot, maar toch warm uit. Iedereen kan op veilige afstand van elkaar worden gevaccineerd. Voor mensen met prikangst wordt meer tijd uitgetrokken. Er zijn zelfs ‘VIP-kamers’ waar iemand kan liggen tijdens het prikken. Bij voldoende vaccin kunnen ongeveer 2.500 mensen per dag hun prik tegen corona krijgen.