Even voorstellen: IKC De Stater in Passewaaij

7 apr 2021
Passewaaij is sinds begin dit jaar een mooi nieuw gebouw rijker. Aan de Aardbeivlinder staat het Integraal Kindcentrum De Stater. De plek waar onderwijs, opvang en bewoners samenkomen.

De Stater biedt ruimte aan basisschool De Bataaf, kinderopvang Kaka en wijkvereniging Passewaaij. Door samen te wonen zijn er ook meer mogelijkheden om samen te werken. In het gebouw bevindt zich ook een gymzaal, die ook buiten schooltijden gebruikt kan worden voor sport- en spel. Sport Plaza Tiel regelt de verhuur. De Stater is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Stichting Katholiek Onderwijs Rivierenland.

Enthousiaste kinderen

Een paar weken geleden, toen de scholen en kinderopvang weer open mochten, zetten de kinderen van De Bataaf en Kaka hun eerste stappen in het gebouw. Wethouder Marcel Melissen ging bij ze op bezoek. “Wat een enthousiasme bij de kinderen. Ze vinden het niet alleen fijn om weer naar school te gaan. Ze zijn ook heel blij met het nieuwe schoolgebouw. En dat snap ik helemaal. Ik feliciteer alle partijen met dit mooie gebouw en wens hen een goede samenwerking toe. En ik hoop van harte dat de wijkvereniging snel weer activiteiten kan organiseren voor de bewoners. Dan bruist De Stater niet alleen overdag, maar ook ’s avonds. ”

Digitale rondleiding

Door corona is een officiële opening met een open dag helaas niet mogelijk. Daarom hebben we een filmpje gemaakt om u kennis te laten maken met de Stater. 

gebouw IKC De Stater van bovenaf gezien
Foto ter illustratie: het gebouw van bovenaf gezien