Extra vergoeding voor stijgende energieprijzen

7 apr 2022
De energieprijzen zijn de afgelopen maanden fors gestegen. Veel huishoudens moeten hogere energierekeningen betalen. Het Rijk gaat alle huishoudens gedeeltelijk compenseren door verlaging van de energiebelasting. Maar voor huishoudens met een laag inkomen is dit niet voldoende. Inwoners met een laag inkomen krijgen een extra vergoeding voor de stijgende energieprijzen.

Inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm krijgen een extra vergoeding voor de stijgende energieprijzen. Het gaat om 800 euro. Mensen die een bijstandsuitkering ontvangen zijn bij ons bekend. Zij hoeven niets te doen. In april ontvangen zij het bedrag automatisch. Ook andere mensen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor deze vergoeding. De verwachting is dat zij de vergoeding vanaf mei kunnen aanvragen. Meer informatie is te vinden op www.tiel.nl/energietoeslag.

Energieloket Tiel

Bent u benieuwd hoe u energie kunt besparen? Bij het Energieloket kunt u terecht voor informatie en advies. Elke vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur kunt u in het gemeentehuis terecht met uw vragen. U kunt gewoon binnenlopen. Wilt u er zeker van zijn dat u niet hoeft te wachten, maak dan een afspraak via www.energieloketrivierenland.nl/tiel/contact/. Kunt u niet langskomen? Stuur dan een mailtje naar tiel@energieloketrivierenland.nl. Bellen kan ook tijdens werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via 0345-50 40 12. De hulp bij het Energieloket is gratis.

Zet ook de knop om

De prijs van energie is hoog. Met een paar simpele tips kunt u tot wel honderden euro’s per jaar op gas besparen. Ook thuis kunt u de knop omzetten. Kijk voor besparingstips op www.zetookdeknopom.nl.

Hulp bij uw geldzaken

Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Blijf er niet mee rondlopen. Op www.geldfit.nl kunt u een gratis test doen. Op basis van uw antwoorden krijgt u direct een persoonlijk advies. Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact op met de Sociale Poort via 0344-637 220. U kunt ook mailen naar schuldhulpverlening@tiel.nl.