Gemeente Tiel zorgt voor extra parkeercapaciteit op Appelpop- vrijdag

8 sep 2022
Extra parkeercapaciteit in Tiel en Wamel op de eerste dag van Appelpop, vrijdag 9 september. En uitbreiding van de Kiss&Ride locatie in Tiel. Dat zijn de last minute maatregelen die de gemeente treft omdat er op die dag in het hele land geen NS-treinen rijden.

De verwachting is dat hierdoor meer bezoekers met eigen vervoer naar het festival komen. Borden, lichtkranten en instructies van verkeersregelaars wijzen de bezoekers de weg.

Burgemeester Beenakker: “Met man en macht is het onze medewerkers gelukt om extra parkeercapaciteit te vinden. Op basis van parkeergegevens van eerdere jaren verwachten we dat we hiermee de extra toestroom van auto’s kunnen opvangen. Ik zie op sociale media al allerlei vraag én aanbod om met elkaar mee te rijden. Wat goed om deze oproepen te zien, want elke auto minder scheelt toch weer. Verder hebben we onze kiss&ride locatie in Tiel uitgebreid, waardoor deze meer auto’s aan kan. Dus ga carpoolen of laat je brengen en halen.”

Kom goed voorbereid naar Appelpop

Bezoekers moeten er rekening mee houden dat de afstand tussen sommige parkeerplaatsen en het festivalterrein wat langer is. En dat het mogelijk wat langer kan duren voordat je de stad weer uit bent na afloop van het festival. Burgemeester Beenakker: “Kom goed voorbereid naar Appelpop, geniet van de optredens en maak er een gezellig feest van.”