Grote controle in Tiel levert 88 bekeuringen op

17 mrt 2023
Donderdag 16 maart is een grootschalige controle gehouden op Het Taluud aan de Stationsstraat in Tiel. Er zijn 88 bekeuringen uitgedeeld, 6 aanhoudingen verricht en 7 voertuigen in beslag genomen.

De actie is georganiseerd door gemeente Tiel, de politie, Sociale Recherche Rivierenland, de belastingdienst, de douane en Werkzaak Rivierenland. Deze controle is onderdeel van de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

De overheid houdt regelmatig controles met als doel het ondermijnende karakter van zware criminaliteit aan te pakken. Hierbij kan worden gedacht aan het afpakken van crimineel vermogen, het in beslag nemen van voertuigen, het in beslag nemen van wapens, maar ook uitkerings- en belastingfraude.

Resultaten

De politie schreef de bekeuringen uit voor verschillende overtredingen:

  • 4 bekeuringen voor rijden onder invloed van drugs
  • 1 bekeuring voor rijden onder invloed van alcohol
  • 1 persoon reed met een ingevorderd rijbewijs
  • 8 personen konden hun rijbewijs niet laten zien
  • 4 personen hadden geen geldig legitimatiebewijs
  • 1 persoon reed zonder in bezit te zijn van een rijbewijs

De 6 personen die reden onder invloed van drugs of alcohol of met een ingevorderd rijbewijs zijn aangehouden. Verder zijn bekeuringen uitgedeeld voor het bezit van verboden wapens en overtreding van de verkeersregels zoals niet dragen van een gordel, bellen achter het stuur en gebreken aan het voertuig.

De belastingdienst heeft 7 voertuigen in beslag genomen en 13.000 euro aan openstaande bedragen geïnd. 11 Auto’s hadden ten onrechte een buitenlands kenteken. Zij ontvangen een naheffing van de belastingdienst. Sociale Recherche en Werkzaak onderzoeken 5 gevallen naar mogelijke fraude met een uitkering.

Aanpak criminaliteit

Burgemeester Beenakker: “We zetten ons extra in om ondermijnende criminaliteit op te sporen en tegen te gaan. Door regelmatige controles kunnen we criminele activiteiten snel aanpakken. We doen dat omdat ondermijning zorgt voor onveiligheid. We kunnen allemaal helpen in de strijd tegen ondermijning. Meldt bij de politie als u verdachte activiteiten ziet. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden