Hart-onder-de-riem kaarten voor vrijwilligersorganisaties en zorginstellingen

14 jan 2021
‘Alstublieft, een pak van míjn hart voor wie in úw hart zit!’ Dit is de eerste zin van de brief waarmee burgemeester Hans Beenakker namens het hele College van Burgemeester en Wethouders circa 60 vrijwilligersorganisaties en zorginstellingen uit Tiel een pak ansichtkaarten aanbiedt.

De organisaties en instellingen kunnen door corona geen activiteiten organiseren. Terwijl persoonlijk contact juist zo belangrijk is. Met dit kleine gebaar wil het college hen en hun deelnemers en bewoners een hart onder de riem steken.

Rem op activiteiten

Voor veel inwoners zijn de activiteiten van de vrijwilligersorganisaties heel belangrijk. Elkaar kunnen ontmoeten, fijn bezig zijn, meedoen… door corona staat ook hier noodgedwongen de rem op. En ook zorginstellingen kunnen voor hun inwoners niet de gebruikelijke sociale activiteiten organiseren. De burgemeester en wethouders begrijpen dat dit moeilijk is. Zij hopen dat de organisaties en hun deelnemers zich met de kaarten gesteund voelen in deze periode.

In de hoofdrol: Flipje!

Op de kaarten is een glansrol weggelegd voor onze eigen Tielse mascotte Flipje. In de prachtige illustratie van Arie van Vliet staat ook een kort gedicht van Fred Eggink. Hij maakt in deze coronatijd elke dag een gedicht en heeft inmiddels in verschillende radio- en televisieprogramma’s hierover verteld. Het college is trots op de kaarten en hoopt dat ze veel vrolijkheid zullen brengen.

Verspreid de vriendelijkheid

Burgemeester Beenakker: “Wij hopen dat de organisaties en zorginstellingen een paar kaarten zullen ophangen en de rest gaan verspreiden. Zij kunnen de kaarten sturen aan mensen die wel wat aandacht kunnen gebruiken. Of de kaarten geven aan collega’s, bezoekers, bewoners en anderen die het fijn vinden om een kaartje te sturen aan iemand die het moeilijk heeft. Een positief gebaar kost alleen een postzegel en wat vriendelijke woorden. Maar het betekent veel voor de ontvanger die het moeilijk heeft.”