Heiligestraat viert herinrichting

29 sep 2021
De rioolaansluitingen zijn vervangen en het wegdek helemaal nieuw. Maar dat is niet het enige. De Heiligestraat heeft ook een nieuwe inrichting gekregen. Om dit te vieren organiseerden de bewoners en Veilig Verkeer Nederland een leuke actie waar verkeerswethouder Frank Groen graag aan meedeed.

De plannen voor de nieuwe inrichting maakten we samen met de bewoners en Veilig Verkeer Nederland. De Heiligestraat is nu een 30km straat.  

“De nieuwe inrichting zorgt voor een goede en veilige doorstroom van het verkeer. We hadden samen met de bewoners er ook voor kunnen kiezen om de straat vol te leggen met drempels. Om zo mensen te dwingen 30 km per uur te rijden. Maar dat hebben we bewust niet gedaan. De nieuwe inrichting zorgt voor een snelheid remmende werking zonder dat het een drempelparadijs is geworden. Door samen een grote 30 op de weg te spuiten met krijtverf vraagt de buurt aandacht voor de nieuwe regels zodat iedereen zich hopelijk ook veilig gaat gedragen. Want ons gedrag heeft een grote invloed op de verkeersveiligheid”, aldus wethouder Groen.