Het kindpakket: omdat elk kind mee moet kunnen doen

28 Feb 2019
Sporten, muziekles of een schoolreisje. Natuurlijk wilt u als ouder dat uw kind met alles mee kan doen. Maar soms kunt u het simpelweg niet betalen. Daarom is er het kindpakket. Speciaal voor kinderen en jongeren in Tiel die door het lage inkomen van hun ouders niet overal aan mee kunnen doen.

Wat is dat, een kindpakket?

Het kindpakket betekent dat bijvoorbeeld de sportlessen, muzieklessen of de computer voor uw kind (gedeeltelijk) voor u worden betaald. Wilt u weten hoe dat werkt? En of u hiervoor in aanmerking komt? Kijk dan op www.tiel.nl/kindpakket.

Hoe vraagt u het aan?

Sporten of iets cultureels doen

U kunt een kindpakket aanvragen voor uw kind om te sporten of om een cultuuractiviteit te doen (bijvoorbeeld muziek, dans, theater). Dat kan via de juf of meester op school, een hulpverlener of bij de jeugd- en gezinswerker van het wijkteam bij u in de buurt. Deze intermediairs doen dan samen met u de aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Kent u geen intermediair die samen met u de aanvraag kan doen? Bel dan naar de gemeente Tiel op (0344) 63 71 11 (tussen 09.00 en 11.00 uur op werkdagen).

Om mee te doen op school

U kunt een kindpakket aanvragen voor een computer, een schoolreisje of een fiets voor uw kind. Dat kan bij de Stichting Leergeld.