Het Oosthonk is rookvrij

18 jul 2022
Vanaf 15 juli 2022 is het terrein van het Oosthonk rookvrij. Stichting Oosthonk wil dat kinderen kunnen spelen en opgroeien in een rookvrije omgeving. Samen met veel andere organisaties in Tiel helpen zij daarmee aan een Rookvrije Generatie.

Stichting Oosthonk vraagt alle bezoekers om niet te roken op het terrein. Dit ziet u aan het bordje van de Rookvrije Generatie. Wilt u toch roken? Dan kunt u dit doen buiten het terrein en uit het zicht van kinderen.

Rookvrije Generatie

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel. We willen dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. En ze beschermen tegen tabaksrook.

Daarom is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven. En speelplekken, sportverenigingen en buurthuizen rookvrij maken.  In Tiel zijn al veel rookvrije plaatsen zoals het ziekenhuis, het eerstelijnscentrum, de GGD en het zwembad. En vanaf nu ook het Oosthonk!

Stoppen met roken

Stoppen met roken is niet altijd makkelijk. Wilt u hulp bij het stoppen met roken? Dat kan! Kijk voor meer informatie op https://www.ikstopnu.nl/hulp-nodig/.