Lettergrootte: - +

 

U bent hier: Homepage / home

Deze pagina doorsturen

DoorsturenStuur door AfdrukkenAfdrukken VoorlezenVoorlezen

Meest gestelde vragen

Laatst gewijzigd op: 14-2-2014 13:00:00 uur.

 1. Kan de gemeente wat doen aan het zenderaanbod van UPC?

  Antwoord: Nee, de gemeente is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de hoeveelheid van het aanbod op de kabel. De kabelexploitatie voor Tiel is volledig geprivatiseerd en in handen van UPC. Jaarlijks geven de programmaraden advies over de samenstelling van de zenders in het basispakket. Tiel behoort tot de Programmaraad Gelderland Zuid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met UPC, telefoonnummer van de klantenservice: (0900) 15 80 of via www.upc.nl

 2. Heeft de gemeente nog bouwkavels beschikbaar?

  Antwoord: De gemeente geeft op korte termijn weer nieuwe bouwkavels uit. In Kapel Avezaath aan de Muggenborch zullen vrije kavels worden aangeboden tegen een nog te bepalen grondprijs. Er zal een grote vrijheid zijn in de grootte van de kavel en het te bouwen huis.
  Lees meer over de uitgifte bouwkavels.

 3. Ik ben op zoek naar een huisarts in Tiel. Wat moet ik doen?

  Antwoord: Nieuwe inwoners van de gemeente Tiel kunnen zich bij een huisartspraktijk laten inschrijven. Lees verder voor een overzicht van huisartsen

 4. Ik wil in Tiel komen wonen, heb ik dan een huisvestingsvergunning nodig?

  Antwoord: In de huursector moet u een huisvestingsvergunning hebben voor alle nieuwbouw en bestaande woningen tot de grens van de huursubsidie. In Tiel vallen bijna alle huurwoningen onder deze grens. Voor een exacte prijs op dit moment verwijzen wij u naar de webpagina van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, www.rijksoverheid.nl, het onderwerp: huursubsidiegrenzen. Als u een woning gaat huren die boven deze prijs ligt, heeft u dus geen vergunning nodig. In de koopsector heeft u een huisvestingsvergunning nodig voor nieuwbouwwoningen. Jaarlijks wijzigen de grenzen. Als u een woning gaat kopen die boven deze prijzen ligt, heeft u geen vergunning nodig. Bekijk meer informatie over huisvestingsvergunning.

 5. Wat zijn de kosten voor een Nederlandse identiteitskaart en een paspoort?

  Antwoord: Lees verder voor de kosten van een Nederlandse Identiteitskaart en van een paspoort.

 6. Wat zijn de openingstijden voor Publiekszaken (Burgerzaken)

  Antwoord: Publiekszaken werkt van maandag tot en met vrijdag en op donderdagavond op afspraak. Voor het aanvragen van een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart kunt u een afspraak maken via www.tiel.nl/afspraken. Voor alle producten kunt u van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 16:30 uur telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer: (0344) 63 71 11.
  Het afhalen van paspoorten, rijbewijzen, identiteitskaarten en bezoekerskraskaarten kan bij de Centrale Receptie op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Hiervoor is een afspraak maken niet nodig.

 7. Wat zijn de eisen van de pasfoto voor een Nederlandse identiteitskaart en een paspoort?

  Antwoord: In Nederland worden paspoorten en identiteitskaarten voorzien van een chip waarin gezichtskenmerken zijn vastgelegd. Dit gebeurt door het scannen van de pasfoto. Om dit goed te kunnen doen, moeten de pasfoto’s vanaf die tijd voldoen aan zeer strenge eisen. We noemen er enkele:

  • alleen kleurenfoto
  • neutraal kijken (niet lachen, gesloten mond)
  • oren onbedekt
  • ogen goed zichtbaar
  • geen schaduwen
  • alleen een lichtgrijze achtergrond

  Lees verder voor de eisen van pasfoto's voor een Nederlandse Identiteitskaart en voor een paspoort.

 8. Ik wil graag een tuinhuisje plaatsen, heb ik daar een omgevingsvergunning voor nodig?

  Antwoord: Niet in alle gevallen is een vergunning nodig. Voor meer informatie, lees verder

 9. Ik heb een aannemer gevonden, dus wil ik morgen beginnen met het verbouwen van mijn huis, mag dit?
  Antwoord: Nee, u mag niet (ver)bouwen zonder vergunning. Voor meer informatie, lees verder
 10. Hoe groot mag ik bouwen?

  Antwoord: Dit is afhankelijk van het plaatselijk geldende bestemmingsplan. Hierin staan de voorschriften waaraan uw plannen moeten voldoen. Bekijk meer informatie over bestemmingsplannen.

 11. Wat kost een omgevingsvergunning?

  Lees verder voor meer informatie over omgevingsvergunningen en bereken automatisch uw legeskosten.