Hulpaanbod zelfstandige ondernemers

De gevolgen van corona treft sommige ondernemers hard.

Heeft u als zelfstandig ondernemer een hulpvraag? Dan kunt u terecht bij de gemeente of Werkzaak Rivierenland. Ook kunt u landelijke initiatieven benutten.

Lokale en regionale ondersteuning

Werkzaak Rivierenland ondersteunt ondernemers met diverse hulpvragen. Denk aan vragen over inkomensondersteuning, beëindiging van een bedrijf en hulp bij heroriëntatie op de arbeidsmarkt als werknemer. Voor vragen over schuldhulpverlening voor ondernemers kunt u ook terecht bij Over Rood. U vindt meer informatie op de pagina Zelfstandig ondernemer en schulden.

Training ondernemerschap bij Ondernemend Rivierenland

U kunt als (startende) ondernemer uit Rivierenland een training volgen bij Ondernemend Rivierenland. Tijdens de training maakt u een plan voor (het door ontwikkelen van) uw bedrijfsvoering en uw ondernemende vaardigheden. Dit doet u aan de hand van een praktisch en concreet programma waarin we o.a. aan de slag gaan met onderwerpen als een business case en het (verder) opbouwen van uw netwerk. De training is gratis maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Contactgegevens Ondernemersklankbord Rivierenland

Mogelijk wilt u contact zoeken met een vereniging van zelfstandigen in onze regio. Hiervoor kunt u contact opnemen met Ondernemersklankbord Rivierenland.

Landelijke ondersteuning

Landelijke zelfstandigenorganisaties vindt u via de websites www.pzo.nlwww.fnvzzp.nlwww.zzp-nederland.nl en www.onl.nl. Ze bieden o.a. een helpdesk, webinars, trainingen, workshops en juridische dienstverlening. Het zijn ledenorganisaties. De dienstverlening is soms ook beschikbaar voor niet-leden.

Overige initiatieven en organisaties