Inloopavond definitief ontwerp nieuwbouw zwembad Tiel

11 mrt 2019
Woensdag 20 maart is er een inloopavond over de nieuwbouw van het zwembad. Op de avond is het definitief ontwerp voor het nieuwe zwembad te zien. De inloopavond is in de kantine van zwembad Groenendaal aan de Laan van Westroijen 99. Tussen 19.30 en 21.00 uur kunnen belangstellenden binnenlopen op de tijd die hun het beste uitkomt.

Na de eerste inloopavond hebben de gemeente en bouwer Wind Design & Build samen met onder andere de gebruikers verder gewerkt aan het ontwerp. En met omwonenden is gekeken naar de inrichting van de ruimte om het zwembad heen. Op de inloopavond kunnen belangstellenden de definitieve ontwerpen voor het zwembad en buitenruimte bekijken. Ook is er informatie over de planning. Medewerkers van de gemeente en bouwer Wind Design & Build zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Over het nieuwe zwembad

Het nieuwe zwembad komt te staan op het parkeerterrein naast het huidige zwembad. Het zwembad krijgt een wedstrijdbad met zes banen, een peuterbad en een bad met beweegbare bodem voor doelgroepen. Het doelgroepenbad krijgt een speciale hellingbaan voor mindervaliden met bij het bad ook een rolstoelwisselplek. Ook komt er in het nieuwe zwembad een glijbaan, duikplank en bubbelbad. Net als een horecaruimte en een aparte ruimte voor verenigingen. De plek van het huidige zwembad wordt parkeerterrein en krijgt een natuurvriendelijke inrichting. Het is de bedoeling dat het nieuwe zwembad eind 2020 de deuren opent. Tot die tijd blijft het huidige zwembad in gebruik.