Inloopavond ontwerp sociaal cultureel centrum met moskee Tiel-West

21 nov 2019
Op de plek van de oude Rotondaschool aan de Maurikstaat in Tiel wil El Hassani moskee een sociaal cultureel centrum bouwen. In het gebouw komt ook een moskee. Na de eerste inloopavond in april van dit jaar heeft het bestuur van de moskee een ontwerp laten maken. Op donderdag 28 november is dat ontwerp te zien tijdens de tweede inloopavond.

Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 19.00 en 21.00 uur in het oude schoolgebouw, Maurikstraat 1. Binnenlopen kan op elk gewenst moment, er is geen centrale presentatie. 

Al meer dan 30 jaar staat de El Hassani moskee aan de Tielerwaardlaan in Tiel-West. Deze moskee heeft alleen ruimte voor gebedsdiensten. Het bestuur wil graag meer activiteiten aanbieden. Daarom heeft het bestuur plannen voor de bouw van een sociaal cultureel centrum met moskee aan de Maurikstraat. Bezoekers van het gebouw kunnen straks op eigen terrein parkeren. Hierdoor ontstaat er geen parkeeroverlast in de buurt. De buurt kan ook gebruik maken van het sociaal cultureel centrum. Er komen geen twee moskeeën.

Aanpassing bestemmingsplan

Bezoekers van het sociaal cultureel centrum en de moskee moeten op het terrein parkeren. Dat kan alleen als het nieuwe gebouw hoger wordt dan het gebouw dat er nu staat. Om een hoger gebouw te kunnen en mogen bouwen is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig.

Leegstandsbeheer

Het schoolgebouw is al enige tijd niet meer in gebruik als school. Op dit moment wordt het gebouw bewoond in het kader van leegstandsbeheer.