Inloopavond op 5 juli over Veilingterrein en Teisterbantlaan nu plannen zijn goedgekeurd

1 jul 2022
Bent u benieuwd wat er in de goedgekeurde plannen staat? Kom dan naar de inloopavond op dinsdag 5 juli. Dan vindt op het Veilingterrein aan de Papesteeg vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst plaats.

Woensdag 29 juni vond een feestelijke gebeurtenis plaats op het Veilingterrein. Daar ondertekenden wethouders Ben Brink en Marcel Melissen namens de gemeente en bestuurders van Thius en projectontwikkelaar BPD verschillende overeenkomsten. Met de ondertekening komt de realisatie van de herontwikkeling van het Veilingterrein en de nieuwe woonbuurt aan de Teisterbantlaan een grote stap dichterbij!

Een dag eerder keurde het college van burgemeester en wethouders de plannen goed waarin de ontwikkeling van beide nieuwe woonlocaties staan. De plannen zijn nu bijna definitief. Van 3 augustus tot 14 september liggen de ontwerp bestemmingsplannen nog ter inzage en kunt u hierop reageren.

Inloopavond

Bent u benieuwd wat er in de goedgekeurde plannen staat? Kom dan naar de inloopavond op dinsdag 5 juli. Dan vindt op het Veilingterrein aan de Papesteeg vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst plaats. De gemeente en haar partners vertellen dan over de plannen en hoe het nu verder gaat. De bijeenkomst heeft een informatief karakter. Eerder al vonden bijeenkomsten plaats waar omwonenden en andere geïnteresseerden input konden geven op de ideeën en plannen.

Koop- en huurwoningen

Op het Veilingterrein komen 324 koop- en huurwoningen en kleinschalige bedrijvigheid en/of horeca, een het nieuwe schoolgebouw voor het Beroepscollege van het Lingecollege. In de nieuwe woonbuurt aan de Teisterbantlaan komen 89 koopwoningen. Op deze plek staat nu nog het Beroepscollege van het Lingecollege.