Inloopavond voorlopig ontwerp vervanging riool en inrichting binnenstad

30 aug 2022
De gemeente gaat in 2023 het riool in de binnenstad vervangen. Een goede gelegenheid om ook de inrichting van de binnenstad mooier, duurzamer en bestendiger tegen klimaatveranderingen te maken. Tijdens een inloopavond kunnen bewoners en ondernemers het voorlopig ontwerp bekijken.

Tijd en locatie

De inloopavond vindt plaats op dinsdag 6 september 2022 tussen 18.00 uur en 20.00 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis Tiel (ingang Ambtmanstraat 13). Aanmelden is niet nodig.

Het voorlopig ontwerp

Het voorlopig ontwerp is door aannemer Heijmans in samenwerking met de gemeente gemaakt. Daarin is bijvoorbeeld te zien waar we meer groen willen aanleggen en hoe we de pleinen willen inrichten. Daarbij is rekening gehouden met de klimaatverandering: steeds meer plensbuien en zomerse hitte vragen om een andere inrichting. We willen ervoor zorgen dat bewoners, ondernemers en bezoekers ook in de toekomst aangenaam kunnen vertoeven in de binnenstad.

Planning

Naar verwachting starten de werkzaamheden in het voorjaar van 2023. Eerst moet het definitieve ontwerp klaar zijn. De aannemer maakt daarna een uitvoeringsplan. Daarin staat precies hoe zij de werkzaamheden gaan aanpakken en wanneer zij op welke plek aan de slag gaan.