Het nog te bouwen Veilingkwartier in Tiel van bovenaf gezien in een art impression

Inloopbijeenkomst over Inrichtingsplan Veilingkwartier op 29 november

24 november 2023
Nieuws

Op 29 november is iedereen welkom op de inloopbijeenkomst over het Inrichtingsplan Veilingkwartier. Tussen 16.30 tot 19.30 uur kunnen belangstellenden op elk moment binnenlopen in het kantoor van de GEM Veilingterrein aan de Spoorstraat 5 in Tiel (gebouw oude Metawafabriek). In het Inrichtingsplan staat de inrichting van de openbare ruimte rondom de (nieuwe) woningen en het nieuwe spoorpark beschreven.

Voordat het Inrichtingsplan definitief wordt, willen we geïnteresseerden informeren over hoe we van het Veilingkwartier een groene woonlocatie gaan maken.  Het inrichtingsplan staat op tiel.nl/visie-en-plannen-veilingterrein.

Speelplekken, struinpaden en wadi’s

In het Inrichtingsplan staat informatie over de nadere uitwerking van de inrichting van het openbare gebied in het Veilingkwartier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de soort verharding, inrichtingselementen zoals bankjes, struinpaden en speelplekken. Maar ook hoe de wadi’s tussen de woningblokken worden ingericht en welke(fruit) bomen, struiken, hagen en bloemen in het Veilingkwartier komen.

Inrichting Spoorpark

Ook de inrichting van het Spoorpark staat in het Inrichtingsplan. Dit Spoorpark is een 6.000 m2 groenstrook die langs het spoor tegenover het Veilingkwartier ligt. De plannen voor de inrichting van het Spoorpark zijn nog niet zo concreet als die van het Veilingkwartier. Er is nog ruimte voor ideeën over de thema’s ‘Bewegen’ en ‘Geschiedenis’. Beide thema’s willen we terug laten komen in het Spoorpark. Wie daar ideeën over heeft, is welkom op de Inloopbijeenkomst.

Informatie over type woningen in 2024

In het Inrichtingsplan staat geen informatie over het woningaanbod in het Veilingkwartier. Informatie daarover komt in het eerste kwartaal van 2024. Meer informatie over de eerste fase verkoop staat ook op de website Veilingkwartier.nl.