Impressie woningen Bleekveld

Invulling van het Bleekveld met woningen

05 oktober 2023
Nieuws

Met de bouw van Zinder heeft de Westluidense Poort meer allure gekregen. De aanleg van de Vlindertuin heeft het gebied ook veel aantrekkelijker gemaakt. Een goede invulling van het oude parkeerterrein Bleekveld met woningen is de volgende stap.

Om dit voor elkaar te krijgen heeft de gemeente recent een overeenkomst getekend met Slokker Vastgoed. Dit bedrijf wil op het Bleekveld 28 nieuwe woningen bouwen. Het gaat om zestien appartementen en twaalf stadswoningen. Deze zijn verdeeld over vier bouwblokken met een maximale hoogte van drie tot vier bouwlagen.

Achter de gebouwen is plaats voor tuinen, bergingen en ruim dertig parkeerplaatsen. In de openbare ruimte komen bomen, hagen en ander groen.

Parkeren vergunninghouders

Door de bouw van de woningen verdwijnen de ongeveer honderd plaatsen voor vergunninghouders op Bleekveld. Voor deze vergunninghouders zoekt de gemeente een geschikte oplossing.

Daarbij wordt gedacht aan parkeergarage de Westluidense Poort en andere parkeerterreinen. Hiervoor is een aanpassing in de regels voor het vergunningparkeren nodig. Daar wordt nog aan gewerkt. De vergunninghouders krijgen uiteraard op tijd informatie over de oplossing, zodra bekend is wanneer de bouw echt begint.

Bestemmingsplan

Om de woningen te bouwen is eerst nog een verandering van het bestemmingsplan nodig. Het gaat om kleine aanpassingen. Het huidige bestemmingsplan biedt al de mogelijkheid om woningen te bouwen. In vier bouwblokken met een maximale bouwhoogte van 25 meter. Sinds 13 september 2023 ligt het nieuwe ontwerpbestemmingsplan ter inzage op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inloopbijeenkomst

Slokker Vastgoed houdt op donderdag 12 oktober 2023 tussen 19.30 en 21.00 uur een inloopbijeenkomst in de foyer van cultuurgebouw Zinder. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Er is informatie te bekijken over onder meer het ontwerp, het bestemmingsplan, verkeer en parkeren en de planning. Mensen van de ontwikkelaar en de gemeente Tiel zijn aanwezig om toelichting te geven.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie eens op onze projectpagina Bleekveld. Wilt u automatisch op de hoogte blijven? Dan kunt u zich via de website www.bleekveldtiel.nl abonneren op de digitale nieuwsbrief van de ontwikkelaar.