Huis huren

Bent u op zoek naar een huurwoning in de gemeente Tiel? Dan kunt u zich bij Woongaard inschrijven als woningzoekende. De corporaties KleurrijkWonen en SCW zijn bij Woongaard aangesloten.

Het actuele woningaanbod wordt dagelijks gepubliceerd op www.woongaard.com.

Zodra u staat ingeschreven, kunt u reageren op het actuele woningaanbod van 16 corporaties in 4 regio’s.

Inschrijven en toewijzen

Informatie over de corporaties, inschrijven, toewijzen, urgentie en voorrang kunt u op verschillende manieren krijgen:

Particuliere verhuur van woningen

De gemeente Tiel is niet in het bezit van huur(- en koop)woningen. Naast twee woningcorporaties heeft Tiel een aantal particuliere woning verhuurders. Zij hanteren allen hun eigen inschrijf- en toewijssystemen. Het beste is dan ook daarover met hen contact op te nemen. Voor namen en/of adressen verwijzen wij u graag naar de betreffende instanties via de openbare berichtgeving (woningcorporaties, projectontwikkelaars, makelaars, en dergelijke via gemeentegids, internet, dag- en weekbladen, huis-aan-huis bladen, et cetera).

U kunt ook kijken op de website www.huurwoningen.nl voor een overzicht met huurwoningen in onder andere Tiel. Met behulp van zoekfilters kunnen bezoekers eenvoudig de huurwoning vinden die het beste op hun woonwensen aansluit. Het plaatsen van woonruimte of een oproep ' woonruimte gezocht' is op deze website gratis.

Klachtencommissie woonruimteverdeling

Heeft u klachten over woonruimteverdeling of is de door u aangevraagde urgentie geweigerd, dan kunt u schriftelijk bij de regionale klachtencommissie woonruimteverdeling een klacht indienen. Klachten kunt u mailen naar klachtencommissie@regiorivierenland.nl

Deze commissie behandelt de klacht en brengt een bindend advies uit aan de woningcorporatie die het besluit heeft genomen. De klager krijgt een kopie van het advies. De woningcorporatie moet vervolgens het bindend advies van de klachtencommissie uitvoeren en mag daar niet van afwijken. Tegen het advies van de klachtencommissie kan geen beroep worden ingesteld.

U kunt het Reglement klachtencommissie woonruimteverdeling Regio Rivierenland bekijken

Pagina opties