• Inloopbijeenkomsten ondergrondse containers

Ondergrondse afvalcontainer

In 2019 brengt u uw restafval naar een ondergrondse container in de buurt. Avri haalt het restafval niet meer aan huis op. In andere gemeenten in Nederland verminderde op deze manier de hoeveelheid restafval met ongeveer de helft. Wilt u weten waar de ondergrondse container in uw buurt komt te staan? Wilt u tips om (nog) beter afval te scheiden? Op deze pagina leest u daar meer over.

• Cursus Uitkomen met inkomen, blijf uw stress de baas

portemonnee

Begrijpt u nooit waar uw geld blijft? Komt u aan het eind van de maand altijd geld tekort? Piekert u over geldproblemen of bezorgen uw gedachten over geld u stress? Misschien komt u door verlies van werk of door ziekte in andere financiële omstandigheden terecht? Dan is deze cursus iets voor u.

• Inloopavond Veilingterrein

Op donderdag 27 september organiseert de gemeente een inloopavond over het Veilingterrein. De bedoeling is dat op dit terrein huizen komen. De inloopavond is in de bovenzaal van BuitenSporig (Stationsplein 1) tussen 19.00 en 21.00 uur.

• ProRail vervangt meubilair station Passewaaij

ProRail vervangt vanaf maandag 10 september het meubilair op het perron van station Passewaaij. Eerst worden de oude stalen banken en voorwerpen die in de weg staan verwijderd. Daarna plaatst ProRail de nieuwe banken, abri’s, reisinformatiepanelen en prullenbakken. De klus duurt twee weken. In die tijd is er geen of minder gelegenheid om te zitten op het station.

• Open Monumentendag

Op zondag 9 september is het landelijke Open Monumentendag. Ook Tiel doet dit jaar weer mee. Een mooie gelegenheid om die dag een bezoek te brengen aan de vele monumenten die de gemeente Tiel telt.

• Meedenken over stembureaus in Passewaaij

Wat vindt u van de stembureaus in Passewaaij? Heeft u ideeën voor nieuwe stembureaus in Passewaaij? Hoe maken we het voor kiezers aantrekkelijker om te gaan stemmen? Laat het ons weten tijdens de bijeenkomst op maandag 24 september.

• Nieuwe manier van afvalinzameling start 1 januari 2019

De gemeente Tiel blijft tegen het nieuwe afvalbeleid en voelt zich gedwongen de voorbereidingen en de invoering ervan door te moeten laten gaan. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad in de raadsvergadering van woensdag 29 augustus aan burgemeester en wethouders laten weten. Dit betekent dat op 1 januari 2019 de nieuwe manier van afvalinzameling start. Restafval wordt dan niet meer huis-aan-huis opgehaald. Vanaf dat moment brengen inwoners hun restafval naar een ondergrondse container in de buurt. De voorlichting over de nieuwe manier van afval inzamelen start binnenkort.

• Inspectie coupures

Logo Waterschap Rivierenland

De komende weken inspecteert Waterschap Rivierenland de coupures bij Bellevue, de Waterpoort en de Waalstraat. Een coupure is een doorgang in de dijk, die bij hoogwater wordt gesloten. Tijdens de werkzaamheden is er enige hinder voor voetgangers en fietsverkeer. De weg wordt niet afgesloten.

• Wat vindt u belangrijk voor de nieuwe commissaris van de Koning?

logo Provincie Gelderland

De provincie Gelderland zoekt een nieuwe commissaris van de Koning per 1 februari 2019. Aan de hand van 7 vragen op www.geldersecommissaris.nl kunt u als inwoner van Gelderland aangeven wat u belangrijk vindt aan deze persoon. Moet zij/hij per se uit Gelderland komen? Heeft u liever iemand met ervaring bij de overheid of uit het bedrijfsleven? En is het belangrijk dat deze persoon actief is op sociale media. Tot slot kunt u in uw eigen woorden aangeven wat u vooral verwacht. De vragenlijst blijft beschikbaar tot 20 augustus 2018.

• Aanmoediging voor elektrisch rijden: meer openbare laadpalen

oplaadpaal ecotap

Tiel en 42 andere gemeenten in de provincies Gelderland en Overijssel krijgen er in totaal 4500 nieuwe laadpunten voor elektrisch rijden bij. Elektrische rijders zonder eigen oprit  kunnen een openbare laadpaal aanvragen via www.openbaarladen.nl

• Ook betalen met pin op veerpont Tiel-Wamel

voetveer Pomona

Vanaf vandaag, 31 juli 2018, kunnen reizigers die de Waal overgaan met veerpont Pomona tussen Tiel en Wamel ook met pin betalen. Betalen met contant geld blijft ook mogelijk.

• Alle kinderen een kans met het kindpakket

Ieder kind moet de kans krijgen om mee te doen. Dat is de insteek van het kindpakket. In dit pakket zitten regelingen voor ouders van kinderen met een laag inkomen.

• Vraag individuele inkomenstoeslag aan

Is het inkomen en het vermogen van u (en uw partner) al 3 jaar niet hoger dan bijstandsniveau? Dan kunt u de individuele inkomenstoeslag aanvragen. De individuele inkomenstoeslag is extra geld voor inwoners die meer dan drie jaar van een laag inkomen leven. Ook hebben zij geen zicht op een hoger inkomen.

• Gaan mijn buren verbouwen?

overuwbuurt

Wilt u eenvoudig op de hoogte blijven van de bekendmakingen van de gemeente Tiel? Dan kunt u zich gratis abonneren via www.overuwbuurt.overheid.nl. U ontvangt dan informatie over uw buurt via de mail. Zo bent u altijd op de hoogte als uw buren gaan verbouwen, als er een evenement om de hoek plaatsvindt of als er een boom in uw buurt wordt gekapt.