• Inloopavond Echteldsedijk / Nachtegaallaan 12 juli

KlokGroep en Witte werken, in samenspraak met de gemeente, aan woningbouwplannen voor het stuk grond aan de Echteldsedijk / Nachtegaallaan. Graag informeren wij u over deze plannen. Daarom nodigen wij u uit voor een inloopavond. We horen graag wat u van de plannen vindt.

• Leerlingen RSG Lingecollege deden onderzoek naar zwerfafval

Leerlingen 2 vwo van RSG Lingecollege sloten het schooljaar af met het onderzoeksproject ‘Expeditie Zwerfafval’. Ze leerden hoe zwerfafval in de plastic soep in de oceanen terechtkomt. Daarna ruimden ze zwerfafval op en namen ze enquêtes af tijdens veldwerk. Met die onderzoeksresultaten bedachten ze zelf oplossingen voor echte opdrachtgevers, zoals de Gemeente Tiel en  Waterschap Rivierenland.

• Vraag uw reisdocumenten op tijd aan

paspoort

De zomervakantie is in aantocht. Het moment om er even lekker tussenuit te gaan. Gaat u op reis naar het buitenland? Controleer dan tijdig of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is! Is uw reisdocument verlopen? U doet er verstandig aan om ruim voordat u op vakantie gaat, een paspoort of identiteitskaart aan te vragen.

• Tarieven afvalstoffenheffing later dit jaar bekend

logo Avri

Avri stelt het besluit over nieuwe tarieven uit. De afvalverwerker stelt de tien deelnemende gemeenten voor om pas in het najaar te beslissen wat het vaste en wat het variabele tarief wordt voor 2019.

• Gaan mijn buren verbouwen?

overuwbuurt

Wilt u eenvoudig op de hoogte blijven van de bekendmakingen van de gemeente Tiel? Dan kunt u zich gratis abonneren via www.overuwbuurt.overheid.nl. U ontvangt dan informatie over uw buurt via de mail. Zo bent u altijd op de hoogte als uw buren gaan verbouwen, als er een evenement om de hoek plaatsvindt of als er een boom in uw buurt wordt gekapt.

• Aanleg rotonde Jonkheer P.A. Reuchlinlaan Passewaaij

Op de Reuchlinlaan ter hoogte van de Aardbeivlinder komt een rotonde. De aanleg is in de zomervakantie, waardoor de overlast voor weggebruiker, buurtbewoners en scholen zo klein mogelijk is. Het werk start op 16 juli en duurt tot 22 augustus 2018. Tijdens het werk zijn er omleidingsroutes naar en van de buurten 6 en 7 in Passewaaij.

• Pas op voor de eikenprocessierups

eikenprocessierups

Sinds een aantal jaren hebben ook de gemeenten in het rivierengebied te maken met overlast door de eikenprocessierups. De brandharen veroorzaken vooral vanaf half mei en in juni en juli overlast voor mens en dier. Vermijd daarom elk contact met de rupsen en nesten. Avri zorgt voor bestrijding in onze gemeente.

• Kijk uit voor de reuzenberenklauw

Berenklauw

In het voorjaar rukt de reuzenberenklauw weer op. Contact met de brandharen op de steel en met de sappen van de plant veroorzaakt irritatie. Raak de plant niet aan en waarschuw kinderen voor de plant. Ziet u een reuzenberenklauw in de openbare ruimte? Neem dan contact op met de Bel- en Herstellijn via (0344) 637 555. Na een melding beoordelen we de locatie.