Nieuws

 • Vrijdag 30/11 en maandag 3/12 burgerzaken en servicebalie gesloten

  De balies burgerzaken en de sevicebalie zijn op vrijdag 30 november en maandag 3 december gesloten. Om u goed te kunnen helpen, werken wij met computersystemen. Dit computersysteem moet vervangen worden. Hierdoor kunnen we niet bij persoonlijke gegevens komen. Dit betekent dat er geen reisdocumenten, rijbewijzen en uittreksels kunnen worden aangevraagd of worden opgehaald. Ook spoedaanvragen zijn niet mogelijk! Daarnaast is aangifte van geboorte en overlijden, het verstrekken van parkeer-kraskaarten, VOG e.d. ook niet mogelijk.

 • Architectuurplaquette én energiepaneel Zinder

  Op de voorkant van Zinder hangt sinds vorige week een architectuurplaquette. Dat is een moderne gevelsteen met de naam van het gebouw, het bouwjaar en de makers. Sinds vorige week hangt er in de hal van Zinder ook een energiepaneel. Op dit paneel staan alle weetjes over de duurzaamheid van het gebouw.

 • Meedenken over ‘Tiel fietsvriendelijk’

  Hoe maken we Tiel prettiger en veiliger voor fietsers? Hierover spraken inwoners op de bijeenkomst ‘Tiel fietsvriendelijk’ eerder dit jaar. Maandag 19 november is er een vervolgbijeenkomst. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.30 uur in de raadzaal (ingang: Ambtmanstraat 13).

 • Gemeente Tiel zet gezichtsscanner in

  Als iemand illegaal gebruik maakt van uw persoonsgegevens, dan heet dat identiteitsfraude. De gevolgen van identiteitsfraude kan veel emotioneel en financieel leed veroorzaken. Gemeente Tiel zette voor het tegengaan van identiteitsfraude al een documentscanner in. Nu komt daar een gezichtsscanner bij. Zo voorkomen we fraude met look-a-likes.

 • Gemeenten in hoger beroep tegen zorgaanbieder

  De gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Tiel leggen zich niet neer bij de uitspraak van de rechtbank in de zaak tegen de bestuurder van voormalig zorgaanbieder Job Lanceer. De gemeenten gaan in hoger beroep

 • Aanleg Spoorsingel Tiel-Oost

  Half oktober is Waterschap Rivierenland gestart met de aanleg van de Spoorsingel. De Spoorsingel zorgt voor extra waterberging in Tiel-Oost. De werkzaamheden zijn uiterlijk eind februari klaar.

 • Week van de pleegzorg: op zoek en op bezoek!

  Van 31 oktober t/m 7 november is het de Week van de Pleegzorg. Een week met extra aandacht voor pleegzorg en pleegouders. Wethouder Marcel Melissen ondersteunt deze aandacht door op bezoek te gaan bij een Tielse pleegouder.  

 • Geen stroom Havendijk en Veerweg op 26 oktober

  In de omgeving van de Havendijk en Veerweg zijn regelmatig storingen in het elektriciteitsnet geweest. Hierdoor werkte de openbare verlichting niet altijd. Ook kan het zijn dat er meerdere malen geen elektriciteit was. Op vrijdag 26 oktober werkt Liander tussen 9 uur ’s morgens en 3 uur ’s middags aan het elektriciteitsnetwerk. Tijdens het werk is er tijdelijk geen elektriciteit. Liander heeft de inwoners en bedrijven die hier mee te maken hebben een brief gestuurd.

 • Nieuwe bruggetjes in Hertenkamp

  De gemeente laat de bruggetjes in het Hertenkamp vervangen. Maandag 15 oktober start de aannemer met het werk. Eind november is het werk klaar. Tot die tijd is het Hertenkamp te bezoeken via de ingang aan de Nieuwe Tielseweg.

 • Op zoek naar een plek voor Anders Wonen

  Weet u het nog? In mei van dit jaar vroegen we wie er met de gemeente mee wilde werken aan een raadsvoorstel over een plek voor Anders Wonen in de gemeente. 15 Inwoners reageerden op deze oproep. Zij vormen samen de begeleidingsgroep Anders Wonen. Zij zijn nu een aantal keren bij elkaar geweest. Tijd om u bij te praten. Want hoe staat het met die zoektocht naar een plek voor Anders Wonen?

 • Houd rekening met modder op de weg!

  Het is oogsttijd, landbouwvoertuigen rijden af en aan om de oogst van het land te halen. Hierdoor kan in het buitengebied soms modder op de weg liggen. Vooral in combinatie met een regenbui veroorzaakt dit een glad wegdek.

 • Duurzame huizenroute - Doet u mee?

  Zaterdag 3 en 10 november is voor de 6e keer de nationale Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren in heel Nederland openen op deze dagen hun deuren. Zij laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

 • Werkzaamheden en omleidingen Laan van Westroijen

  Aannemer Heijmans vervangt in opdracht van gemeente Tiel en Waterschap Rivierenland de duiker (waterverbinding) onder de Laan van Westroijen. Tussen maandag 15 oktober en zondag 4 november heeft dat gevolgen voor het verkeer. Het verkeer (inclusief fietsers/voetgangers) wordt omgeleid. Deze werkzaamheden zijn een onderdeel van het programma ‘Tiel-Oost droger en mooier’.

 • Besparen op energie voor huiseigenaren

  Heeft u een eigen woning? En zijn uw maandelijkse vaste lasten hoog? Dan is het project ‘Energie op Orde’ iets voor u.

 • Inloopbijeenkomsten ondergrondse containers

  In 2019 brengt u uw restafval naar een ondergrondse container in de buurt. Avri haalt het restafval niet meer aan huis op. In andere gemeenten in Nederland verminderde op deze manier de hoeveelheid restafval met ongeveer de helft. Wilt u weten waar de ondergrondse container in uw buurt komt te staan? Wilt u tips om (nog) beter afval te scheiden? Op deze pagina leest u daar meer over.

 • Cursus Uitkomen met inkomen, blijf uw stress de baas

  Begrijpt u nooit waar uw geld blijft? Komt u aan het eind van de maand altijd geld tekort? Piekert u over geldproblemen of bezorgen uw gedachten over geld u stress? Misschien komt u door verlies van werk of door ziekte in andere financiële omstandigheden terecht? Dan is deze cursus iets voor u.

 • Inloopavond Veilingterrein

  Op donderdag 27 september organiseert de gemeente een inloopavond over het Veilingterrein. De bedoeling is dat op dit terrein huizen komen. De inloopavond is in de bovenzaal van BuitenSporig (Stationsplein 1) tussen 19.00 en 21.00 uur.

 • Verscherpte controle op alcohol Appelpop

  Dit jaar is er extra controle op overmatig gebruik van alcohol tijdens Appelpop. Op het festivalterrein controleren teams of jongeren onder de 18 jaar zich aan het alcoholverbod houden. Daarnaast staan er buiten de toegangspoorten teams om te kijken of festivalbezoekers al teveel alcohol op hebben. Dronken? Je komt het terrein niet op. Ook mensen die positief blazen bij de blaastest worden niet toegelaten. Ook personen boven de 18 jaar worden aangesproken als zij alcohol kopen en dat doorgeven aan jongeren onder de achttien. Dat heet ‘wederverstrekking’ en is strafbaar.

 • ProRail vervangt meubilair station Passewaaij

  ProRail vervangt vanaf maandag 10 september het meubilair op het perron van station Passewaaij. Eerst worden de oude stalen banken en voorwerpen die in de weg staan verwijderd. Daarna plaatst ProRail de nieuwe banken, abri’s, reisinformatiepanelen en prullenbakken. De klus duurt twee weken. In die tijd is er geen of minder gelegenheid om te zitten op het station.

 • Open Monumentendag

  Op zondag 9 september is het landelijke Open Monumentendag. Ook Tiel doet dit jaar weer mee. Een mooie gelegenheid om die dag een bezoek te brengen aan de vele monumenten die de gemeente Tiel telt.

 • Roetdeeltjes na brand in Passewaaij

  In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 september is een slooppand aan de Passewaaijse Hogeweg uitgebrand. Er is geen asbest aangetroffen en er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. Wel zijn er roetdeeltjes terecht gekomen in de woonwijk Passewaaij. Deze deeltjes kunnen met water weggespoeld worden.

 • Nieuwe manier van afvalinzameling start 1 januari 2019

  De gemeente Tiel blijft tegen het nieuwe afvalbeleid en voelt zich gedwongen de voorbereidingen en de invoering ervan door te moeten laten gaan. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad in de raadsvergadering van woensdag 29 augustus aan burgemeester en wethouders laten weten. Dit betekent dat op 1 januari 2019 de nieuwe manier van afvalinzameling start. Restafval wordt dan niet meer huis-aan-huis opgehaald. Vanaf dat moment brengen inwoners hun restafval naar een ondergrondse container in de buurt. De voorlichting over de nieuwe manier van afval inzamelen start binnenkort.

 • Beleef het mee! Intocht Prinsjes Wandelestafette op 13 september

  Op donderdag 13 september lopen de wandelaars van de Prinsjeswandelestafette hun laatste kilometer gezamenlijk door het centrum van Den Haag, van de Grote Kerk naar het Plein. Deelnemers aan de wandeling zijn vooral burgemeesters en wethouders van Gelderse gemeenten. Zij doen hun entree in Den Haag. Den Haag is het startmoment en het eindpunt van de wandeling van het jaarlijkse Prinsjesfestival. Dit jaar is de provincie Gelderland organisator. Lange Poten is, volgens goede gebruik van de Nijmeegse Vierdaagse, voor deze gelegenheid omgedoopt tot Via Gladiola.

 • Inloopavond ontwerp Integraal Kind Centrum Passewaaij

  Aan de Passewaaijse Hogeweg tussen de Aardbeivlinder en de Akelei komt het Integraal Kind Centrum Passewaaij (IKC). Op woensdag 29 augustus is er van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond waarop het ontwerp voor het gebouw en de buitenruimte te zien is. De inloopavond is bij de wijkvereniging, Koerierspad 3.

 • Inspectie coupures

  De komende weken inspecteert Waterschap Rivierenland de coupures bij Bellevue, de Waterpoort en de Waalstraat. Een coupure is een doorgang in de dijk, die bij hoogwater wordt gesloten. Tijdens de werkzaamheden is er enige hinder voor voetgangers en fietsverkeer. De weg wordt niet afgesloten.

 • Weinig lood in bodem Tielse kinderspeelplaatsen

  Op verschillende plekken in de provincie Gelderland zit (nog) lood in de bodem. Lood in de bodem is een gezondheidsrisico. Vooral jonge kinderen zijn gevoelig voor lood. Gemeente Tiel heeft daarom bodemonderzoek laten doen bij speelplaatsen waar te hoge gehalten lood in de bodem kunnen zitten. Uit het onderzoek blijkt dat de bodemverontreiniging meevalt. De GGD heeft de resultaten beoordeeld. Bij 3 van de 20 onderzochte speelplaatsen vindt de GGD de bodemkwaliteit matig, bij 1 speelplaats onvoldoende.

 • 6000 jaar oude appels gevonden in Tiel

  De voorouders van Flipje wisten het al: voor goede appels moet je in Fruitstad Tiel en de Betuwe zijn. Bij de opgravingen vorig jaar op bedrijventerrein Medel vonden archeologen wilde appels van 6000 jaar oud. De bewoners die leefden in de Steentijd hebben de appels gesneden en gedroogd om te bewaren.

 • Storing straatverlichting burgemeesterswijk

  Er is een storing aan de openbare straatverlichting in de Burgemeesterswijk. Dit betreft de Burgemeester Van Lidth de Jeudelaan en de omliggende straten. Omdat er een meetwagen aan te pas moet komen is het verwachte herstel 9 augustus.

 • Algemeen nummer gemeente deze week eerder gesloten

  Vanwege een beperkte bezetting is het hoofdnummer van de gemeente (637 111) een aantal dagen eerder gesloten.

 • Loop mee met wethouders in de Prinsjesestafette naar Den Haag

  De 3e dinsdag van september is het Prinsjesdag. Om Gelderland extra onder de aandacht te brengen in Den Haag organiseert de provincie een wandelestafette van Nijmegen naar Den Haag van 10 tot en met 13 september. Gelderse burgemeesters en wethouders lopen dan in estafette naar Den Haag. Ook de Tielse wethouders Ben Brink en Carla Kreuk lopen mee. Zij nodigen inwoners uit om met hen mee te lopen van Tiel naar Geldermalsen op dinsdag 11 september aanstaande.

 • Trappen Waalkade bijna klaar

  De trappen op de Waalkade liggen er. Toch blijven ze tot 24 augustus in de hekken staan. Waarom? U leest het hier.

 • Zwemmen in de Waal is levensgevaarlijk

  Ook de komende week is het erg warm. Een goede gelegenheid om verkoeling te zoeken op de strandjes langs grote rivieren als de Maas en de Waal. Zwemmen in grote rivieren is levensgevaarlijk. Wij waarschuwen u voor de risico’s die zwemmen in rivieren en kanalen met zich meebrengen. Zo hopen we ongelukken (met dodelijke afloop) te voorkomen.

 • Voorkom stank en ongedierte in uw gft-container

  Door de zomerse temperaturen kan uw gft-container zorgen voor stankoverlast. Die stank komt door rottend, nat GFT-afval. Warm weer versnelt dit proces, waardoor eerder stank ontstaat. Stank trekt ook ongedierte aan. Hieronder leest u een aantal tips tegen stank en ongedierte.

 • Inloopavond Echteldsedijk / Nachtegaallaan 12 juli

  KlokGroep en Witte werken, in samenspraak met de gemeente, aan woningbouwplannen voor het stuk grond aan de Echteldsedijk / Nachtegaallaan. Graag informeren wij u over deze plannen. Daarom nodigen wij u uit voor een inloopavond. We horen graag wat u van de plannen vindt.

 • Leerlingen RSG Lingecollege deden onderzoek naar zwerfafval

  Leerlingen 2 vwo van RSG Lingecollege sloten het schooljaar af met het onderzoeksproject ‘Expeditie Zwerfafval’. Ze leerden hoe zwerfafval in de plastic soep in de oceanen terechtkomt. Daarna ruimden ze zwerfafval op en namen ze enquêtes af tijdens veldwerk. Met die onderzoeksresultaten bedachten ze zelf oplossingen voor echte opdrachtgevers, zoals de Gemeente Tiel en  Waterschap Rivierenland.

 • Vraag uw reisdocumenten op tijd aan

  De zomervakantie is in aantocht. Het moment om er even lekker tussenuit te gaan. Gaat u op reis naar het buitenland? Controleer dan tijdig of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is! Is uw reisdocument verlopen? U doet er verstandig aan om ruim voordat u op vakantie gaat, een paspoort of identiteitskaart aan te vragen.

 • Tarieven afvalstoffenheffing later dit jaar bekend

  Avri stelt het besluit over nieuwe tarieven uit. De afvalverwerker stelt de tien deelnemende gemeenten voor om pas in het najaar te beslissen wat het vaste en wat het variabele tarief wordt voor 2019.

 • Aanleg rotonde Jonkheer P.A. Reuchlinlaan Passewaaij

  Op de Reuchlinlaan ter hoogte van de Aardbeivlinder komt een rotonde. De aanleg is in de zomervakantie, waardoor de overlast voor weggebruiker, buurtbewoners en scholen zo klein mogelijk is. Het werk start op 16 juli en duurt tot 22 augustus 2018. Tijdens het werk zijn er omleidingsroutes naar en van de buurten 6 en 7 in Passewaaij.

 • Storing straatverlichting deel Passewaaij en Morsestraat

  Een deel van Passewaaij zit vanaf 19 juni zonder straatverlichting. De monteur heeft geprobeerd dit te herstellen maar er moet een meetwagen aan te pas komen. De verwachte herstel datum is nu ca 2 juli a.s. Ook voor de storing in de Morsestraat is de meetwagen nodig. Als de capaciteit het toelaat, zal de politie extra surveilleren.

 • Afscheidsreceptie wethouders Driessen en Verspuij

  Op donderdag 21 juni neemt Tiel afscheid van wethouders Henk Driessen en Laurens Verspuij. Na 12 jaar wethouder te zijn geweest verlaten zij de Tielse politiek.

 • Pas op voor de eikenprocessierups

  Sinds een aantal jaren hebben ook de gemeenten in het rivierengebied te maken met overlast door de eikenprocessierups. De brandharen veroorzaken vooral vanaf half mei en in juni en juli overlast voor mens en dier. Vermijd daarom elk contact met de rupsen en nesten. Avri zorgt voor bestrijding in onze gemeente.

 • Kijk uit voor de reuzenberenklauw

  In het voorjaar rukt de reuzenberenklauw weer op. Contact met de brandharen op de steel en met de sappen van de plant veroorzaakt irritatie. Raak de plant niet aan en waarschuw kinderen voor de plant. Ziet u een reuzenberenklauw in de openbare ruimte? Neem dan contact op met de Bel- en Herstellijn via (0344) 637 555. Na een melding beoordelen we de locatie.

 • Wat maakt Tiel tot Tiel?

  Wat is bepalend voor Tiel? Om antwoord te krijgen op deze vraag gaat een team ‘Tour de Tiel’ in juni in gesprek met inwoners en bezoekers. Deze gesprekken gebeuren spontaan op plekken als de markt, het station, de veerpont, winkelcentra, de dorpen en op andere plaatsen. Tour de Tiel’ is de eerste stap om te komen tot een toekomstbeeld voor Tiel; de omgevingsvisie.

 • Herstel brug Oliemolenwal

  Maandag 11 juni start de gemeente met het herstellen van het bruggetje tussen de Oliemolenwal en Konijnenwal. Het werk duurt tot en met 14 juli. In die periode kunnen voetgangers en fietsers het bruggetje niet gebruiken. Een omleidingsroute staat aangegeven.

 • Overeenkomst met zorgaanbieder beëindigd

  De samenwerkende gemeenten in regio Rivierenland en gemeente Nijmegen hebben de overeenkomst met zorgaanbieder Herstelcentrum C&S (HCS) beëindigd. Aanleiding hiervoor zijn de uitkomsten van kwaliteitsonderzoeken van Wmo-toezicht en de inspectie. Voor de huidige cliënten van HCS zoeken de samenwerkende gemeenten naar een andere zorgaanbieder.

 • Meedenkers gezocht voor locatie voor Anders Wonen

  Wie wil met de gemeente meewerken aan een raadsvoorstel over een locatie voor Anders Wonen? Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de begeleidingsgroep. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 19 juni om 18.00 uur. De tweede bijeenkomst is donderdag 5 juli 16.00 uur.

 • Geef uw mening over de fietsroutes in Tiel

  Wat vindt u van de fietsroutes in Tiel? Heeft u ideeën om Tiel fietsvriendelijker te maken? Hoe maken we Tiel prettiger en veiliger voor fietsers? Deze vragen staan centraal op de bijeenkomst ‘Tiel fietsvriendelijk’ op maandag 11 juni. De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.30 uur in de raadzaal (ingang Ambtmanstraat 13).

 • Coalitieakkoord “Tiel in Balans”

  Onder het motto “Tiel in balans” willen PvdB, VVD en PvdA de volgende vier jaar werken aan een schone, aantrekkelijke en zorgzame gemeente. De partijen ondertekenden woensdag 30 mei het coalitieakkoord (pdf, 2.05 mB). De coalitiepartijen stellen dat iedere inwoner die zorg nodig heeft, deze zorg ook krijgt. In het akkoord staat verder de realisatie van een nieuw zwembad waarin het schoolzwemmen blijft bestaan. Ook het voornemen om de leegstand in de binnenstad te verminderen, het tweede deel van de Waalkade een nieuwe inrichting te geven en de ver- nieuwbouw van het RSG Lingecollege staan in het akkoord. Andere plannen zijn het aanschaffen van een veegwagen door de gemeente en het verstrekken van startersleningen voor koopwoningen.

 • Kookwinkel Oostendorp Hofleverancier

  Op vrijdag 25 mei om 10.30 uur overhandigde burgemeester J. Beenakker aan kookwinkel Oostendorp het predicaat ‘bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’. Dit familiebedrijf, met een breed aanbod aan huishoudelijke artikelen, bestaat dit jaar honderd jaar.

 • 2 juni: Kijkje in de logistieke keuken van Rivierenland

  Wie denkt aan logistiek denkt al gauw aan vrachtwagenchauffeurs en orderpickers. Dat klinkt niet ‘sexy’, maar wat velen niet weten is dat logistiek veel breder is dan dat. De gaafste gadgets en technische snufjes worden ingezet om zo efficiënt mogelijk een product van A naar B te krijgen. Toch kampen veel logistieke bedrijven in Rivierenland met enorme personeelstekorten. Op zaterdag 2 juni is iedereen die wil ervaren hoe logistiek werkt welkom bij het Start Moving event tussen 10.00 tot 16.00 uur in Geldermalsen.
   

 • Grote veiligheidscontrole in Tiel

  De gemeente Tiel heeft op donderdag 24 mei 2018 samen met de politie, de sociale recherche regio Rivierenland, Werkzaak Rivierenland en de Belastingdienst een grote veiligheidscontrole gehouden in Tiel. De gemeente wil hiermee de (verkeers)veiligheid vergroten en de leefbaarheid verhogen.

 • Belevingsvlucht - Ervaar vliegtuiggeluid vliegroute Lelystad Airport

  Op woensdag 30 mei tussen 15.30 en 20.30 uur (met uitloop naar 21.30 uur) is de belevingsvlucht van de vliegroutes Lelystad Airport. Een Boeing 737-800 vliegt dan alle naderings- en vertrekroutes van Lelystad. Doel van deze belevingsvlucht is dat u ervaart wat het geluid van het vliegtuig is als dat over Tiel vliegt van of naar Lelystad.  

 • Vorming nieuwe coalitie klaar – kandidaat-wethouders bekend

  De vorming van een nieuwe coalitie voor de gemeente Tiel is klaar. PvdB, VVD en PvdA leggen momenteel de laatste hand aan het coalitieakkoord. Op woensdag 30 mei ondertekenen zij het akkoord, waarna zij het verspreiden onder de raadsleden en het online te lezen is. In een extra raadsvergadering op dinsdag 5 juni lichten zij het akkoord toe en gaan zij hierover in gesprek met de raad.

 • Is uw hond al aangemeld?

  De BSR (Belastingsamenwerking Rivierenland) start met de jaarlijkse controle voor de hondenbelasting. Heeft u uw hond niet aangegeven voor hondenbelasting en blijkt uit de controle dat u wel een hond heeft, dan ontvangt u alsnog een aanslag hondenbelasting en ook een boete.

 • Roparun door Tiel

  Op Tweede Pinksterdag, 21 mei, is Tiel een officiële Roparun doorkomststad. In de vroege ochtend lopen 82 teams vanuit Hamburg door Tiel. Twee Tielse teams, Ziekenhuis Rivierenland en waterschap Rivierenland, lopen mee.

 • Ondernemers gezocht voor Woonmarkt zaterdag 7 juli

  De werkgroep Wonderschoon Wonen van de gemeenteraad organiseert op zaterdag 7 juli weer een woonmarkt in de binnenstad. De werkgroep is op zoek naar ondernemers die hun dienstverlening en producten op het gebied van wonen onder de aandacht willen brengen. Meedoen is gratis.

 • Lintjesregen 2019: Lintje voor 1 juni a.s. aanvragen

  Wanneer u iemand kent die veel meer doet dan je van een betrokken inwoner mag verwachten, dan kunt u hem of haar voordragen voor een koninklijke onderscheiding. Als u iemand wilt voordragen voor de lintjesregen van 2018, dan moet uw voordracht voor 1 juni a.s. bij ons binnen zijn.

 • Bijdrage van de gemeente in zorgkosten chronisch zieken en gehandicapten

  Inwoners met een handicap of chronische ziekte kunnen in veel gevallen een bijdrage in hun zorgkosten aanvragen bij de gemeente.

 • Start aanleg trappen Waalkade

  Er komen meer en bredere trappen op de groene dijk aan de Waalkade. Dinsdag 22 mei  begint de aannemer met het werk. Als alles volgens planning gaat, is het werk half juli klaar.

 • Meedenken over duurzame energie

  Ook in Tiel moeten we overstappen op duurzame energie. De gemeente werkt aan beleid hiervoor. Waar leggen we bijvoorbeeld zonnepanelen neer en welke mogelijkheden zijn er nog meer? We zijn op zoek naar inwoners die hierover mee willen denken en mee praten in de begeleidingsgroep Duurzame Energie. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 29 mei van 19.30 tot 21.00 uur in de raadszaal.

 • Einde onderhandelingen nieuwe coalitie Tiel in zicht

  Op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei hebben de onderhandelaars van de PvdB, VVD en PvdA verder gesproken over de vorming van een nieuwe coalitie. De drie partijen zijn het eens over de koers voor de stad en de dorpen. Het einde van de onderhandelingen komt in zicht.

 • Reactie burgemeester op weigeren bezoekers café

  Vandaag is in het nieuws dat twee Tielse horecazaken de toegang weigeren aan mensen die geen Nederlands spreken. Burgemeester Hans Beenakker reageert hierop als volgt:

 • Vlot verloop besprekingen nieuwe coalitie

  PvdB, VVD en PvdA willen voor het einde van de maand een concept-coalitieakkoord presenteren. Dat hebben zij na het derde gesprek op vrijdag 4 mei laten weten.

 • Lintjesregen 2018

  Ter gelegenheid van Lintjesregen 2018 ontvingen vanmorgen een drietal Tielenaren een Koninklijke Onderscheiding. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Beenakker reikte de versierselen behorende bij de onderscheiding in de raadzaal van Tiel uit

 • 4 mei herdenking oorlogsslachtoffers

  Op 4 mei herdenken we ook in onze gemeente op verschillende plekken de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Ook herdenken we burgers en militairen die na de oorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties omgekomen of vermoord zijn.

 • Kappen en snoeien in Tiel

  De gemeente Tiel vindt het openbaar groen erg belangrijk omdat bomen en ander groen bijdragen aan de gezondheid van mens en dier en zorgen voor een betere woon- en leefomgeving. Om het bomenbestand op peil te houden is het belangrijk dat er onderhoud wordt gepleegd. Daarom is de Avri in de week van 9 april gestart met boomonderhoud. Een aantal bomen wordt gekapt en er wordt op veel plaatsen gesnoeid. De werkzaamheden kunnen voor enige overlast zorgen. Avri doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Het kappen gebeurt in week 15, 16, 28 en 29. Het snoeien loopt van week 19 tot en met week 30.

 • Inloopavond Tiny Houses 24 april

  Op meerdere plekken in ons land zijn initiatieven voor zogenaamde Tiny Houses. Ook onze gemeente is gevraagd om mee te denken over de mogelijkheid om deze kleine en duurzame manier van wonen een plek te geven. Op dinsdag 24 april aanstaande is er in de raadzaal, ingang Ambtmansstraat 13, een inloopavond waar u meer informatie kunt krijgen over de woonvorm Tiny Houses.

 • Talent Event Rivierenland drukbezocht

  Op donderdag 12 april presenteerden 50 regionale werkgevers zich aan mensen die op zoek zijn naar werk tijdens het Talent Event Rivierenland. Ruim 600 werkzoekenden bezochten deze tweede editie van het groots opgezette evenement. Werkgevers zijn tevreden.

 • Waarom is het prehistorisch familiegraf in Leiden te zien?

  Op 9 april 2018 maakten wij bekend dat bij de archeologische opgravingen op bedrijvenpark Medel een zeldzaam prehistorisch familiegraf gevonden is. Het graf is vanaf 10 april 2018 te zien in de vaste collectie van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Enkele mensen vroegen ons waarom het niet getoond wordt in het Flipje en Streekmuseum of in Zinder. Hier leest u het antwoord op deze vraag.   

 • Meer loopruimte deel Westluidensestraat

  Maandag 16 april start de aannemer met het maken van aanpassingen in de Westluidensestraat. Het gaat om het deel tussen de Tolhuiswal en de St. Agnietenstraat. Na de werkzaamheden is er meer ruimte voor voetgangers. Het werk duurt ongeveer twee weken. Tijdens het werk is dit deel van de Westluidensestraat afgesloten voor verkeer met uitzondering van voetgangers. De binnenstad blijft bereikbaar met een tijdelijke omleiding.

 • Nieuw aandenken aan oorlogsslachtoffers van Tiel

  Op de avond voorafgaand aan Kerst op 24 december 1944, hebben de Duitsers vijf gijzelaars gefusilleerd tegen de muur van de Tielse gevangenis. Deze gevangenis stond ongeveer op de plek waar nu het entreegebouw van parkeergarage Westluidense Poort (Koninginnestraat) staat.

 • Vervolggesprek op weg naar nieuwe coalitie Tiel

  Donderdag 12 april om 19.30 uur is er een vervolggesprek over de vorming van een nieuwe coalitie in de gemeente Tiel. In dit overleg geeft de PvdB een terugkoppeling van de gesprekken die deze partij gevoerd heeft in de eerste ronde en geeft zij aan hoe zij het vervolgproces gaat inrichten.

 • Eerste UitinTiel aangeboden

  Maandag 9 april ontving de Tielse foodblogster Annemiek Verweij het eerste exemplaar van het Magazine UitinTiel uit handen van burgemeester Hans Beenakker. Dit toeristisch magazine met heel veel informatie over stad en regio wordt uitgegeven door stadspromotie Tiel. Het is bedoeld om bezoekers kennis te laten maken met de mooiste plekken van stad en regio. Het magazine staat dit jaar in het thema van Fruit en Water.

 • Leerlingen maken oorlogsmonument schoon

  Ieder jaar adopteren leerlingen van groep 8 van een Tielse basisschool het monument voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar zijn dit de leerlingen uit groep 8 van de Prins Clausschool.

 • Zeldzaam prehistorisch familiegraf gevonden op Medel

  Archeologen ontdekten een groot familiegraf van 5600 jaar oud bij opgravingen op bedrijvenpark Medel in Tiel. Het gaat om een begraving van minimaal 8 personen, waaronder twee jonge kinderen van 3 en 5 jaar oud. Graven van deze omvang uit deze periode zijn zeer zeldzaam. Dit exemplaar is het grootst bewaarde van Nederland uit die tijd. Vanaf 10 april is het te zien in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden in de afdeling Archeologie van Nederland.

 • Talent Event 2018 op 12 april

  Ben je op zoek naar een leuke baan of stage? Of op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan mag je het Talent Event 2018 niet missen!

 • Nationale Buitenspeeldag, iets voor uw straat?

  Op woensdag 13 juni vindt de Nationale Buitenspeeldag plaats. Op deze dag krijgen de Tielse kinderen alle ruimte om op staat te spelen.

 • Geslaagde boomfeestdag in Tiel-Oost

  Prima weer, veel helpende handen en enthousiaste leerlingen: alle ingrediënten voor een geslaagde boomfeestdag op 14 maart waren aanwezig. Leerlingen uit groep 7 van basisschool de Achtbaan hebben gezorgd dat de Vijverberg in Tiel-Oost weer groen is.

 • Opening wielersportcentrum De Betuwe in Tiel

  Aan de Schaarsdijkweg in Tiel is het afgelopen jaar een multifunctioneel wielersportcentrum aangelegd. Tweede Paasdag, maandag 2 april, is de officiële opening van het wielersportcentrum in aanwezigheid van burgemeester Hans Beenakker, wethouder Henk Driessen en de heer Jan Markink, gedeputeerde van de provincie Gelderland. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen bij het wielerpark en genieten van onder andere een demonstratie van bekende BMX-ers.

 • Uitkomst gemeenteraadsverkiezing vastgesteld

  De uitkomst van de gemeenteraadsverkiezing 2018 is vastgesteld. Het centraal stembureau heeft het aantal uitgebrachte stemmen per partij, de kandidaten die met voorkeursstemmen zijn gekozen en de zetelverdeling bekendgemaakt.

 • Voorlopige uitslag Referendum 2018

  In het onderstaande overzicht kunt u zien hoe in de gemeente Tiel gestemd is op het Referendum 2018.

 • Informatiebijeenkomst taxivervoer voor leerlingen 27 maart

  Met ingang van het schooljaar 2018-2019 gaat de gemeente Tiel het taxivervoer van en naar school weer zelf regelen. Dit betekent dat het Persoonsgebonden Vervoersbudget (PGVB) vanaf het nieuwe schooljaar vervalt. Ouders hoeven het taxivervoer dan niet meer zelf (te laten) regelen. Op dinsdag 27 maart organiseren we een informatiebijeenkomst. U bent van harte welkom.

 • Als eerste de uitslagen van de verkiezingen weten?

  Bent u benieuwd naar de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart? Kom dan op woensdag 21 maart naar de raadzaal. Na het sluiten van de stembussen houden we daar vanaf 21.00 uur een uitslagenavond. U bent van harte welkom.

 • Tiel laat zich zien

  Eind maart heeft Tiel weer een nieuwe gemeenteraad. Om de nieuwe raadsleden te inspireren over wat inwoners allemaal al doen, is er op zaterdag 7 april van 14.00-17.00 uur een stadsbijeenkomst in Zinder. Op deze stadsbijeenkomst kunt u uw initiatief/activiteit/vereniging laten zien aan de raadsleden.

 • Problematische schulden voorkomen door samenwerking

  Woningcorporaties SCW en KleurrijkWonen, zorgverzekeraars Menzis, CZ en VGZ, energiebedrijf NUON, drinkwaterbedrijf Vitens, Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR) en gemeente Tiel gaan samenwerken op het gebied van schuldhulpverlening. Dit betekent dat deze partijen afspraken met elkaar maken om te voorkomen dat inwoners in financiële problemen raken.

 • Igor van der Valk nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van Tiel

  Vanaf 1 april 2018 is de heer Igor van der Valk de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Tiel. Het college van burgemeester en wethouders heeft unaniem voor hem gekozen na een intensieve interne en externe wervings- en selectieprocedure.

 • Jaarlijkse controle Tielse horeca

  Op 8 maart 2018 zijn verschillende eetgelegenheden en cafés bezocht voor de jaarlijkse controle. De gemeente doet de controles samen met de politie, AVRI, Omgevingsdienst Rivierenland, Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ), Inspectie SZW en Liander. Elk jaar controleren zij samen of de horeca in Tiel zich houdt aan de wetten en regels. De horecabedrijven doen het goed. Er is slechts een aantal kleine overtredingen geconstateerd.

 • Boomfeestdag in Tiel Oost

  Op woensdag 14 maart is het Nationale Boomfeestdag. Leerlingen uit groep 7 van basisschool de Achtbaan planten op deze dag bomen op de Vijverberg in Tiel-Oost. De eerste boom planten zij samen met wethouder Melissen. Medewerkers van Avri begeleiden de kinderen bij het planten van de andere bomen.

 • Stadsbijeenkomst in Zinder: Tiel laat zich zien

  Eind maart heeft Tiel weer een nieuwe gemeenteraad. Om de nieuwe raadsleden te inspireren over wat inwoners allemaal doen, is er op zaterdag 7 april van 14.00-17.00 uur een stadsbijeenkomst in Zinder. Op deze stadsbijeenkomst tonen inwoners en verenigingen hun initiatieven/activiteiten aan de raadsleden.

 • Militaire oefening 12 tot en met 16 maart

  In de periode van 12 tot en met 16 maart a.s. vindt er in het Rivierengebied een kleinschalige oefening plaats door militairen van de Koninklijke Landmacht. Ook het grondgebied van de gemeente Tiel valt onder het oefenterrein.

 • Voorbereiding aanleg wadi Latensteinse Rondweg

  Achter de woonwagenlocatie aan de Latensteinse Rondweg komt een wadi voor de opvang en afvoer van regenwater en kwelwater. Om de wadi aan te kunnen leggen is het nodig bomen te kappen. Dit gebeurt de komende weken. 

 • Gratis compost op zaterdag 17 maart

  Zaterdag 17 maart is het landelijke compostdag. Inwoners van de gemeente Tiel kunnen dan tussen 8.30 en 12.00 uur gratis zakken compost afhalen bij Avri, Industrieweg 4-6 (voormalig gemeentewerf). Per voertuig kunt u maximaal 2 compostzakken van 10 kilo meenemen. Iedere inwoner van de gemeente Tiel kan één keer gebruik maken van deze actie. We hebben 1200 zakken in voorraad. Wees er op tijd bij, want op is op!

 • Meer feitjes en weetjes over parkeergarage Westluidense Poort

  U weet vast al dat u in de parkeergarage achteraf betaalt voor de tijd die u geparkeerd heeft en dat het parkeertarief hetzelfde is als op de grote parkeerterreinen in de stad. En u weet waarschijnlijk ook al dat in de parkeergarage het systeem van kentekenparkeren wordt gebruikt. Dat betekent dat u uw kenteken moet invoeren in de parkeerautomaat als u betaalt. Het is dus belangrijk dat u uw kenteken onthoudt of bij de hand hebt. En u weet vast ook dat u op verschillende manier kunt betalen: met muntgeld (let op: de parkeerautomaat geeft geen wisselgeld), met uw pinpas of met een betaalapp. Er zijn nog veel meer feitjes en weetjes over de parkeergarage. We hebben er ook deze keer weer een aantal voor u op een rij gezet.

 • Aanleg verkeersdrempels deel Echteldsedijk Tiel

  Op de Echteldsedijk tussen de Groene Krib en de Zwaluwstraat in Tiel komen twee verkeersdrempels. De aannemer start in de week van 12 maart en herstelt en verbetert dan ook de bermen. Het werk duurt ongeveer 2 weken.

 • Gemeente verspreidt verkiezingsposter en -krant

  De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan, ook in Tiel. Aan tientallen Tielse organisaties is gevraagd om de verkiezingsposter op te hangen. Op deze manier is het door de gehele gemeente zichtbaar dat er op 21 maart gemeenteraadsverkiezingen zijn. Als mensen weten dat er verkiezingen zijn, dan stijgt de kans dat zij gaan stemmen. Op de poster wordt onder meer uitgelegd over welke onderwerpen de gemeente(raad) gaat.

 • Spreekuur belastingen BSR 9 maart

  Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR) heeft in opdracht van de gemeente Tiel de jaarlijkse aanslagen lokale belastingen met WOZ-beschikking verstuurd.

 • Parkeergarage Westluidense Poort

  Feitjes en weetjes over parkeergarage Westluidense Poort.

 • Doet u al mee met NLdoet?

  Nog even en dan is het zover: NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Tiel doen veel verenigingen en maatschappelijke organisaties mee. Dit jaar is NLdoet op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart.

 • Wat maakt Tiel voor u echt Tiel? Laat het ons weten!

  Wat maakt voor u Tiel nu echt Tiel? Vindt u het belangrijk dat Tiel een eigen karakter behoudt en benadrukt? Heeft u ideeën over het gebruik en de presentatie van het Tielse erfgoed. Op 20 februari heeft hierover een sessie plaatsgevonden op het stadhuis. Was u niet in de gelegenheid, dan kunt u uw reactie alsnog achterlaten via het formulier.

 • Tiel-Oost en hoge rivierwaterstanden

  De afgelopen weken stond het water in de Waal hoog. Die grote rivier ziet er niet alleen mooi en indrukwekkend uit. Het hoge water in de rivier zorgt ook achter de dijken voor  hogere standen van het grondwater. Op sommige plekken meer dan andere, zoals in Tiel-Oost. Samen met Waterschap Rivierenland werken we er aan om het grondwater bij hoge rivierstanden lager te houden en dit water beter af te voeren. Dat doen we in het programma Tiel-Oost droger en mooier. Wat is er allemaal al gedaan en wat moet er nog gebeuren? U leest het hier.

 • 100 gezinnen, 100 dagen, 100% afvalvrij. Doet u mee?

  Wist u dat het gemiddelde Nederlandse huishouden negen kilo per week aan restafval weggooit? Dat is dus 468 kilo per jaar. Kan het ook minder? Absoluut, de huishoudens in de Avri-regio doen dat al best goed met iets minder dan 6 kilo per week. Kan dat nog beter? Wij denken van wel en gaan dat onderzoeken door 100 dagen lang 100% (rest)afvalvrij te leven. Doet u ook mee?

 • 104 euro boete voor bijplaatsen zakken met plastic en pak

  Eind 2017 heeft Avri de openbare brengcontainers voor plastic verpakkingen en drankkartons definitief weggehaald. Helaas zijn er toch nog inwoners die de zakken met dit afval op die plekken neerleggen. Dat mag niet en het zorgt voor veel overlast en vervuiling. Op verzoek van de gemeente blijft Avri extra controleren, ook in het weekend. Overtreders krijgen een boete van € 104,-.

 • Uitnodiging bijeenkomst verhaallijnen

  Wat maakt voor u Tiel nu echt Tiel? Vindt u het belangrijk dat Tiel een eigen karakter behoudt en benadrukt? Heeft u ideeën over het gebruik en de presentatie van het Tielse erfgoed? Meld u dan aan voor de bijeenkomst ‘Verhaallijnen van Tiel’ op 20 februari 2018. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in de Daalderopzaal aan de Ambtmanstraat 13-15 in Tiel.

 • Militaire oefening

  In de periode van 20 tot en met 22 februari en 26 februari tot en met 2 maart a.s. vindt er in het Rivierengebied een kleinschalige oefening plaats door militairen van de Koninklijke Landmacht. Ook het grondgebied van de gemeente Tiel valt onder het oefenterrein.

 • Rekenkamercommissie publiceert rapport ombuigingen Tiel

  “De gemeente Tiel heeft een grote prestatie geleverd met het realiseren van bijna 11 miljoen structureel aan ombuigingen. Bij de besluitvorming over de ombuigingsmaatregelen zijn de maatschappelijke gevolgen echter niet altijd stelselmatig en consequent betrokken. Als aan de raad steeds zou zijn gerapporteerd met een totaaloverzicht over de voortgang van de realisatie van de ombuigingen, had de raad nog beter kunnen controleren en sturen.”

 • Gezocht: secretaris WMO-raad

  Woont u in Tiel en bent u bekend met het werkveld van de zorg? Draait u uw hand niet om voor het opstellen van agenda’s, het maken van verslagen van vergaderingen en het goed archiveren van stukken?

 • Subsidie voor Vereniging van Eigenaren

  Ieder huis in Nederland moet energiezuinig worden. Dit geldt ook voor woningen van zogenaamde VvE’s. Om te helpen bij het energiezuinig maken van deze woningen, zijn er speciale subsidies voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

 • UPDATE: voetveer vaart woensdag weer

  UPDATE: Het voetveer Tiel-Wamel gaat vanaf woensdagochtend 31 januari weer varen. Het waterpeil is dan voldoende gezakt.

  Het voetveer is met ingang van maandagmorgen, 29 januari, uit de vaart vanwege het hoge water.

 • Kinderen kunnen meedoen in Tiel

  In Tiel wonen zo’n 800 kinderen in gezinnen met een laag inkomen. Veel van deze kinderen willen sporten bij een vereniging of bijvoorbeeld dans-, theater- of muzieklessen volgen maar kunnen dat niet. Het Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds en de gemeente vinden dat alle kinderen mee moeten kunnen doen. Daarom breiden we onze samenwerking uit.

 • Vrijwilligersaward 2017 voor Vrijwilligers Brandweer Tiel

  De vrijwilligers van de Tielse brandweer zijn benoemd tot vrijwilligers van het jaar. Maandag 15 januari reikte wethouder Driessen, voorzitter van de jury, de Vrijwilligersaward aan hen uit.

 • Aanleg verkeersdrempels deel Echteldsedijk

  Op de Echteldsedijk tussen de Groene Krib en de Zwaluwstraat komen twee verkeersdrempels. Als de weersomstandigheden het toelaten, start de aannemer eind januari of begin februari met de aanleg. Het werk duurt ongeveer vier dagen.

 • Stap terug in proces voor locatie Anders Wonen in Tiel

  Burgemeester en wethouders hebben besloten een stap terug te doen in het proces om een locatie voor Anders Wonen in te richten aan de Reuchlinlaan. Aanleiding voor dit besluit zijn de zorgen en vragen die bewoners uiten én de belangen van de inwoners die tot de doelgroep van Anders Wonen behoren.

 • Burgemeester Hans Beenakker beëdigd voor tweede termijn

  Maandag 8 januari 2018 is burgemeester Hans Beenakker beëdigd voor zijn tweede termijn als burgemeester van Tiel. De burgemeester legde de eed af bij de heer Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland. Hans Beenakker is sinds 9 januari 2012 burgemeester van Tiel.

 • Startbijeenkomst armoedepact in Tiel

  De gemeente gaat met professionals in gesprek over het voorkomen en bestrijden van armoede en schulden. Heeft u in uw werk in de gemeente Tiel regelmatig te maken met mensen met financiële problemen? Wilt u meedenken en meedoen? Kom dan ook. De startbijeenkomst is op maandag 15 januari, van 14.00 uur tot 16.00 uur bij het Regionaal Archief, J.S. de Jongplein 3 in Tiel.

 • Muzikale nieuwjaarsgroet in verpleeg- en verzorgingshuizen

  Elk jaar biedt de gemeente de bewoners en het personeel van de Tielse verpleeg- en verzorgingshuizen een muzikale nieuwjaarsgroet aan. De optredens zijn allemaal op donderdag 11 januari vanaf 19.30 uur. Tijdens de pauze of na afloop is er een hapje en een drankje.

 • Afval nieuws

  In dit bericht vindt u alle veranderingen van de Avri over afval.

 • Veilig vuurwerk afsteken

  Ook al wordt er nu al volop geknald met vuurwerk, officieel mag het alleen op 31 december van 18 uur ‘s avonds tot 2 uur ‘s nachts.

 • Storing straatverlichting verholpen

  De gemeente heeft melding gekregen dat de grote storing in de openbare verlichting ter hoogte van de Stationsstraat, Mr. Thorbeckestraat, Stationsplein en de Spoorstraat e.o. is verholpen. Mocht dit niet het geval zijn, laat het ons weten!

 • Oud en nieuw in Tiel

  Nog even en dan is het weer zover: we luiden het nieuwe jaar in met vuurwerk en champagne. Samen met de politie en Avri doen we er alles aan om ook dit jaar alle feestelijkheden rustig en plezierig te laten verlopen.

 • Handhaving winkeltijden rond de feestdagen

  Diverse ondernemers hebben gevraagd om op zondag 24 december en zondag 31 december eerder open te mogen. De verordening Winkeltijden Tiel, vastgesteld door de gemeenteraad op 18 december 2013, staat dit niet toe. De gemeente roept de ondernemers op om zich aan de regels te houden om oneerlijke concurrentie te voorkomen.

 • Tijdelijk in het buitenland bij het referendum

  Bent u op 21 maart 2018 tijdens het raadgevend referendum over de nieuwe Wet op de Inlichten- en Veiligheidsdiensten in het buitenland? Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie? En u staat nog wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Stem dan via een volmacht of per brief. De registratietermijn loopt tot en met 21 februari 2018.

 • Regelingen voor mensen met een laag inkomen veranderen

  Vanaf 1 januari 2018 zijn de regelingen voor inwoners met een laag inkomen verdeeld in vier nieuwe, duidelijke pakketten.

 • Naturalisatieceremonie in Tiel

  Vrijdag 15 december vieren we de nationale naturalisatiedag. Alle nieuwe Nederlanders in de gemeente Tiel worden tijdens deze jaarlijkse naturalisatieceremonie door burgemeester Hans Beenakker welkom geheten. De nationale naturalisatiedag vindt jaarlijks plaats op 15 december.

 • Afvalinzameling Avri

  Maandagmiddag 11 december stopte Avri met het ophalen van afval. Door het slechte weer was het niet verantwoord verder te gaan met het rijden van de ophaalroutes. 

 • Concept-evenementenkalender april 2018-april 2019

  Burgemeester en wethouders van Tiel maken bekend dat de evenementencommissie de concept-evenementenkalender heeft opgesteld aan de hand van de door organisatoren ingediende aanmeldingsformulieren. Ook heeft deze commissie een categorieverdeling gemaakt met behulp van een risicoclassificatie. Alvorens de evenementenkalender definitief wordt vastgesteld krijgen belanghebbenden de gelegenheid hun zienswijze naar voren te brengen.

 • Tielse coffeeshops en horeca houden zich aan (gedoog)regels

  Vrijdag 8 december zijn de vier Tielse coffeeshops bezocht voor de jaarlijkse controle. Daarnaast zijn vier cafés, een loungezaak en een broodjeszaak gecontroleerd. De gemeente doet de controles samen met de politie, belastingdienst, brandweer, Avri Toezicht en Handhaving en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Er zijn geen overtredingen geconstateerd.

 • Uitleg gratis parkeren in de weekenden van december

  De zaterdagen en zondagen in december is het gratis parkeren. Uit vragen blijkt dat er nog wat onduidelijkheid is. Want hoe zit het met blauwe zones, zoals op parkeerterrein Brugstraat, en hoe zit het met vergunninghoudersplaatsen? Hieronder leggen we dat uit.

 • Gemeente gesloten rond de feestdagen

  Ook het stadhuis is tijdens de feestdagen gesloten en gelden op een aantal tijdstippen aangepaste openingstijden.

 • App WaakSamen maakt melden makkelijker

  Uw buurt alert maken op een verdacht persoon? Of vuurwerkoverlast melden? Met de WaakSamen-app gaat dat makkelijk. Burgemeester Hans Beenakker en Otto van Wijk, wijkagent van Tiel - centrum, nemen de app vrijdag 8 december in gebruik.

 • Inloopbijeenkomst Anders Wonen Reuchlinlaan gaat niet door

  De inloopbijeenkomst over het project Anders Wonen gepland op woensdag 6 december aanstaande gaat niet door. Burgemeester en wethouders hebben dit besloten om meer tijd en ruimte te geven aan inbreng van inwoners en organisaties.

 • Lood in de bodem

  Op verschillende plekken in Tiel zit (nog) lood in de bodem. Lood in de bodem kan een risico zijn voor de gezondheid. Vooral jonge kinderen zijn gevoelig voor lood. Daarom laten van 6 t/m 12 december de bodemkwaliteit bij 10 kinderspeelplaatsen onderzoeken. Als het nodig is nemen we maatregelen om de bodemkwaliteit te verbeteren. Zo kunnen kinderen veilig buiten spelen.

 • Buurtvereniging Zennewijnen gaat begraafplaats onderhouden

  Buurtvereniging Zennewijnen gaat vanaf 1 januari 2018 het onderhoud van groen en paden op begraafplaats Zennewijnen doen. Er zijn hiervoor afspraken gemaakt. De buurtvereniging krijgt de regie over het onderhoudsbudget. Ook zorgt de buurtvereniging ervoor dat de begraafplaats netjes blijft.

 • Organisaties in Rivierenland zetten zich samen in tegen laaggeletterdheid

  44 organisaties in Rivierenland werken de komende jaren opnieuw samen om laaggeletterdheid in de regio te bestrijden en voorkomen. Donderdag 30 november zetten zij hun handtekening onder het Taalakkoord Rivierenland 2018-2020.

 • Ontwerpwedstrijd rotonde Santwijckse Poort

  De rotonde bij de Santwijckse Poort wordt voor adoptie beschikbaar gesteld in de gemeente Tiel. Met het adopteren van rotondes wil de gemeente lokale ondernemers de mogelijkheid bieden om de beeldkwaliteit van rotondes te verhogen, omdat dit de visitekaartjes van de stad zijn. We organiseren een ontwerpwedstrijd waarbij inwoners het mooiste ontwerp kiezen.
   

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Vermeer

  Op vrijdag 24 november ontving de heer A. Vermeer uit Tiel een Koninklijke Onderscheiding. Deze onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Beenakker. De uitreiking vond plaats tijdens de brandweerinspectie rond 20.00 uur in de brandweerkazerne aan de Teisterbantlaan 1c in Tiel.

 • 70 fruitbomen voor Tielse scholen

  Je kunt geen appels met peren vergelijken, volgens de uitdrukking. Toch kan dat binnenkort op meerdere schoolpleinen in Tiel. 14 Basisscholen doen namelijk mee aan het project fruitbomen op schoolpleinen. Dit project is een initiatief van de raadswerkgroep Wonderschoon Wonen. Waterschap Rivierenland werkt ook mee aan dit project.

 • Bijzondere woonvorm aan Reuchlinlaan Tiel

  Aan de Reuchlinlaan komt een bijzondere woonvorm met maximaal zes woonunits voor inwoners  die door psychische aandoeningen niet (meer) in een woning of (bestaande) beschermde woonvorm in een woonwijk kunnen wonen. Het college heeft ingestemd met de ontwikkeling van de woonvorm. Op woensdag 6 december 2017 is er van 19.00 tot 20.30 uur een inloopbijeenkomst voor inwoners en andere belangstellenden.

 • Goedkeuring brandveiligheidsinstallatie parkeergarage Westluidense Poort

  Vrijdag 17 november 2017 heeft een onafhankelijke instantie groen licht gegeven voor de brandveiligheidsinstallatie van parkeergarage Westluidense Poort. Het certificaat daarvoor is afgegeven en de inzet van brandwachten is beëindigd.

 • Wmo-loket gesloten op 22/11

  Het Wmo-loket is op woensdag 22 november gesloten. Heeft u een vraag voor de medewerkers van het loket? Dan kunt u op vrijdag weer bij hen terecht. Heeft u dringende vragen die niet tot vrijdag kunnen wachten, geeft u deze dan door via ons hoofdnummer (0344) 63 71 11 of mail naar infowmo@tiel.nl

 • Raads- en commissievergaderingen live volgen

  Wie de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissies wil volgen, kan hiervoor terecht op http://raad.tiel.nl. Alle vergaderingen worden opgenomen en zijn live te bekijken. Dat kan ook op een tablet met de app SLIMvergaderen.

 • Extra dagen gratis parkeren

  De feestmaand staat weer voor de deur. Nu is het extra aantrekkelijk om uw Sinterklaas- en/of Kerstinkopen in het centrum van Tiel te doen. In de maanden november en december kunt u gratis parkeren op de zaterdagen én koopzondagen. Het gratis parkeren geldt niet voor vergunninghoudersplaatsen.

 • Boetes en cameratoezicht op bijplaatsen afval in Damstraat

  Winkeliers en andere bedrijven in de Damstraat in Tiel voeren hun afval af via commerciële afvalinzamelaars. Ze zetten het afval klaar voor de inzamelaar bij de ondergrondse Avri-containers. In oktober is het enkele keren gebeurd dat het afval niet werd opgehaald en de aanbieders het afval vervolgens bij de containers hebben laten staan. Dit is niet toegestaan en zorgt bovendien voor veel overlast voor de omgeving.

 • Collectieve zorgverzekering voor minima

  Iedereen heeft recht heeft op goede zorg, ook inwoners met een laag inkomen. Daarom biedt de gemeente Tiel samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan. Dit is een complete zorgverzekering waar de gemeente aan meebetaalt.

 • Stroomstoring

  Vanaf maandagavond 13 november 19.00 uur tot circa 01.00 uur zaten ruim 24.000 huishoudens in de gemeenten Culemborg, Tiel, Geldermalsen en Buren zonder stroom. Oorzaak: een helikopter van Defensie is bij een oefening laagvliegen tegen hoogspanningskabels gevlogen. Inmiddels is iedereen in het getroffen gebied weer op stroom aangesloten.

 • Oefening met helikopters

  Van 13 t/m 17 november tussen 09.30 uur en 24.00 uur oefent de Koninklijke Luchtmacht in Midden Nederland. Tiel hoort ook bij dit oefengebied. Apache gevechtshelikopters trainen op het (bij duisternis) opereren onder radardreiging tegen een vijand. Hiervoor is een tijdelijk laagvlieggebied aangewezen. Ook wordt de luchtverdedigingsbemanning getraind in het onderscheppen van een laagvliegende dreiging.

 • Evenement aanmelden vóór 15 november

  Wilt u in 2018 binnen de gemeente Tiel een evenement organiseren? Meld dan vóór 15 november 2017 uw evenement aan. Dan wordt dit evenement geplaatst op de evenementenkalender. Het evenementenjaar 2018 loopt van 1 april 2018 t/m 31 maart 2019.

 • Jaarlijkse speeddate over respect bij ROC Rivor

  In het kader van de landelijke Week van Respect, organiseert de gemeente Tiel met ROC Rivor op woensdag 8 november weer een speeddatesessie over respect. Tijdens deze speeddate gaan studenten van de Entreeopleiding in gesprek met hulpverleners.

 • Historische overeenkomst voor het Vijverterrein

  Gemeente Tiel, de heer Reuvers en De Groene Weerd sluiten met elkaar een overeenkomst over de verhuizing van het bedrijf van de heer Reuvers op het Vijverterrein (deelgebied 2). Hiermee komt een einde aan het jarenlange overleg en gerechtelijke procedures.

 • Gemeenteraad unaniem voor herbenoeming burgemeester

  De gemeenteraad van Tiel heeft burgemeester Hans Beenakker woensdagavond 25 oktober voorgedragen voor een tweede termijn. In een besloten deel van de raadsvergadering is unaniem besloten om de burgemeester voor te dragen aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hans Beenakker is sinds 8 januari 2012 burgemeester van Tiel.

 • Mantelzorgcompliment 2017 vraag het nu aan

  De gemeente vindt het belangrijk dat mantelzorgers ondersteund en gewaardeerd worden. Daarom kunnen inwoners van de gemeente Tiel voor hun mantelzorger het mantelzorgcompliment 2017 aanvragen. Dit is een bedrag van € 125,- of een verzorgde avond uit ter waarde van hetzelfde bedrag. Dit jaar vergoedt de gemeente ook de kosten van een parkeervergunning voor de mantelzorger.

 • 26/10 parkeergarage dicht tot 17:30

  Parkeergarage Westluidense Poort is op donderdag 26 oktober gesloten tussen 07.00 en uiterlijk 17.30 uur. Dit heeft te maken met het bezoek van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix aan cultuurcentrum Zinder.

 • Oproep GGD: ouders doe mee aan de Kindermonitor!

  In opdracht van gemeenten in de regio voert GGD Gelderland-Zuid een onderzoek uit naar het opgroeien en opvoeden van kinderen van 0-12 jaar.

 • Bomen kappen talud Nieuwe Tielseweg

  Op maandag 30 oktober start Avri in opdracht van de gemeente Tiel met het kappen van een aantal bomen op het talud van de Nieuwe Tielseweg. De werkzaamheden duren 1-2 weken. Het aanliggende fietspad is tijdens de werkzaamheden (overdag) afgesloten. Op de rijweg mag tijdens de werkzaamheden niet harder dan 50 kilometer per uur worden gereden. 

 • Bijdrage zorgkosten chronisch zieken en gehandicapten

  Inwoners met een handicap of chronische ziekte kunnen in veel gevallen een bijdrage in hun zorgkosten aanvragen bij de gemeente.

 • Begroting online te lezen

  Vorig jaar was het de eerste keer dat de begroting van de gemeente online te lezen was. Dit jaar is dat ook het geval. De begroting is in te zien via de website http://financien.tiel.nl.

 • 3800 jaar oude grafheuvels gevonden bij opgravingen

  Grafheuvels zijn vooral bekend van de zandgronden, maar komen veel minder voor in  het rivierengebied. Verrassend was dan ook de vondst van twee circa 3800 jaar oude grafheuvels uit de Bronstijd bij de archeologische opgravingen op bedrijvenpark Medel in Tiel. Het is uniek dat er nog zoveel skeletten bewaard zijn gebleven in grafheuvels. Dat levert een zeldzame kans om door verder onderzoek meer te weten te komen over de vroegere bewoners van het gebied.

 • Gemeente Tiel behaalt hoogste trede Prestatieladder Socialer Ondernemen

  De gemeentelijke organisatie heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit betekent dat de gemeente op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage levert aan sociaal ondernemen. Dit heeft de gemeente bereikt door werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samen te werken met organisaties die dit ook doen of nastreven. Dit blijkt uit onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling.

 • Tiel krijgt Regenboogloper

  Op Coming Out Day, woensdag 11 oktober, nemen wethouder Marcel Melissen en raadslid Robert van Galen om 16.00 uur de Regenboogloper in gebruik. Met de Regenboogloper, gelegen in het voetgangersgebied in het culturele hart van de stad tussen cultuurcentrum Zinder en Schouwburg Agnietenhof, wordt aandacht gevraagd voor de acceptatie en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT).

 • Vrijdag 6 oktober vanaf 15.00 uur gemeente telefonisch niet bereikbaar

  Vanwege een team bijeenkomst is het telefonisch informatie centrum vrijdag 6 oktober a.s. vanaf 15.00 uur gesloten. Dit betekent dat het hoofdnummer van de gemeente Tiel (0344 637 111) niet bereikbaar is. Receptie en servicebalie zijn gewoon open tot 17.00 uur en doorkiesnummers blijven bereikbaar.

 • Opening van ouderkamers Tiel-Noord

  Op 9 en 12 oktober worden de ouderkamers officieel geopend en in gebruik genomen. Ouderkamers zijn ontmoetingsplaatsen voor ouders/verzorgers in de school, om te praten over allerlei zaken die te maken hebben met ontwikkelingskansen, opvoeding van kinderen en schoolomgeving, de wijk.

 • Verspreiding jodiumtabletten in Tiel

  U heeft het vast in het nieuws gehoord: Het Rijk verspreidt voor 29 oktober jodiumtabletten. Alle kinderen tot 18 jaar ontvangen per post een doosje tabletten. De tabletten moeten worden gebruikt als er een ongeval met een kernreactor gebeurt. Zwangeren krijgen informatie via hun verloskundige/gynaecoloog en kunnen de pillen zelf kopen bij apotheek/drogist.

 • Week van de Veiligheid 2017

  Van 9 tot en met 13 oktober is de Week van Veiligheid. Daarom organiseert de gemeente in deze week verschillende activiteiten in het kader van veiligheid en preventie. Dit gebeurt in samenwerking met het CCV en andere (veiligheids)organisaties. Hieronder vindt u alle activiteiten op een rij.

 • Tiel verbetert duurzaamheidsscore

  De gemeente Tiel is een stuk duurzamer dan in 2014. Landelijk gezien behaalde Tiel de hoogste vooruitgang van alle 59 centrumgemeenten. De gemeente werd daarom vrijdag 29 september in Den Haag in het zonnetje gezet.

 • Koningin Máxima opent cultuurcentrum Zinder

  Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmiddag 26 oktober cultuurcentrum Zinder. Als centrum voor muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en informatie vormt Zinder een ontmoetings- en inspiratieplek voor inwoners, bezoekers en toeristen.

 • Liander vervangt trafohuisje Boterkampsteeg

  In de week van 2 tot en met 6 oktober verbetert Liander het netwerk voor elektriciteit rond de Burense Poort in Tiel. Liander vervangt het oude trafohuisje aan de Boterkampsteeg voor een nieuwe. Daarvoor is het nodig om de laagspanningskabels om te lassen. Dat kan alleen maar door de elektriciteit van de kabels af te halen. Dat betekent dat er in delen van een aantal straten rond de Boterkampsteeg tijdelijk geen elektriciteit is.

 • Rekenkamercommissie publiceert rapport subsidiebeleid Tiel

  De Rekenkamercommissie heeft onderzoek gedaan naar het subsidiebeleid van de gemeente. De conclusie luidt dat de doeltreffendheid en doelmatigheid van het Tielse subsidiebeleid op dit moment nog niet goed is vast te stellen. Om hier verbetering in aan te brengen, doet de Rekenkamercommissie diverse aanbevelingen. Burgemeester en wethouders onderschrijven de conclusies en laten weten dat de eerste stappen voor verbetering zijn genomen.

 • Doe mee met de enquête over de detailhandel in Tiel

  ‘Wat vindt u van de Tielse binnenstad?’ ‘Hoe ervaart u de boodschappencentra en de winkels op Latenstein?’ ‘Hoe vaak en waarom bezoekt u de binnenstad?’ ‘Wat vindt u van het winkelaanbod?’ Deze en andere vragen staan in een enquête onder consumenten en ondernemers die in opdracht van de gemeente wordt gehouden. De enquête is online beschikbaar tot 4 oktober aanstaande. Invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten.

 • Inloopavond bestemmingsplan Buitengebied

  Het bestemmingsplan voor het buitengebied van de gemeente Tiel is tien jaar oud. En dat betekent dat het vervangen moet worden door een nieuw bestemmingsplan dat aan alle huidige eigen voldoet. Een eerste versie, het zogenaamde voorontwerp, van dit nieuwe bestemmingsplan is klaar. Om belangstellenden en belanghebbenden te informeren en hun mening te horen is er op dinsdag 26 september een inloopavond in de raadzaal van het stadhuis (ingang Ambtmanstraat 13).

 • Informatie over dijkversterking Tiel-Waardenburg

  Provincie Gelderland, Waterschap Rivierenland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeenten Neerijnen en Tiel kijken samen naar manieren om het rivierwater tegen te houden en veilig af te voeren. Van 13 september tot en met 7 oktober is er een campertour om de bewoners van het gebied te informeren over de oplossingen voor toekomstig hoogwater en kansen die er zijn voor de leefbaarheid. Op zaterdag 27 september komt de tour in Zennewijnen. De camper staat van 10.00 tot 16.00 uur bij het dorpshuis aan de Hermoesestraat.

 • Unieke samenwerking Rabobank West Betuwe en gemeente bij budgetbeheer

  Op 13 september a.s. ondertekenen Rabobank West Betuwe en gemeente Tiel een convenant voor samenwerking bij budgetbeheer. In Nederland is een dergelijke samenwerking met een financiële dienstverlener uniek. Met deze unieke samenwerking kunnen inwoners dichtbij huis geholpen worden.

 • Rioolonderhoud Tiel-Noord en Oost

  De gemeente vindt een goed werkend riool belangrijk. Daarom onderhouden we het riool goed. Ieder jaar maken we een gedeelte van het riool schoon. Dit jaar is het noorden en oosten van Tiel aan de beurt.  Vanaf 18 september tot 6 oktober is aannemer Jansen uit Hardinxveld-Giessendam aan het werk.

 • Vraag individuele inkomenstoeslag aan

  De individuele inkomenstoeslag is een geldbedrag van de gemeente voor inwoners met weinig inkomsten. Zij krijgen het geld één keer per jaar en mogen het vrij besteden. Deze toeslag kunt u aanvragen tot 1 oktober 2017.

 • Geldbedrag voor (alleenstaande) ouders

  Bent u een (alleenstaande) ouder met kind(eren) tussen de 6 en 18 jaar? Als u niet teveel verdient dan kunt u misschien een tegemoetkoming aanvragen. U ontvangt dan € 100,- per kalenderjaar, per gezinslid. Hiermee kunt u uitjes, zakgeld of een lidmaatschap van een vereniging betalen.

 • Gemeente zoekt rechthebbenden van graven

  Op de begraafplaatsen Papesteeg, Wadenoijen, Kapel Avezaath en Drumpt hangen lijsten met graven waarvan geen rechthebbende bekend is. Staat er een bordje bij een graf dat u bezoekt of wordt het graf vermeld op de lijst in de publicatiekasten op de begraafplaats? Neem dan contact op met de gemeente. Zo voorkomt u dat we het graf ongewenst ruimen.

 • Onderwijsinspectie tevreden over voor- en vroegschoolse educatie in Tiel

  De onderwijsinspectie onderzocht de kwaliteit van voor- en vroegschoolse educatie (vve) in de gemeente Tiel en is tevreden. De inspectie noemt Tiel een voorbeeld voor andere gemeenten.

Pagina opties