Aanmoediging voor elektrisch rijden: meer openbare laadpalen

oplaadpaal ecotap

Tiel en 42 andere gemeenten in de provincies Gelderland en Overijssel krijgen er in totaal 4500 nieuwe laadpunten voor elektrisch rijden bij. Elektrische rijders zonder eigen oprit  kunnen een openbare laadpaal aanvragen via www.openbaarladen.nl

Laadpunten met goedkoper tarief

In totaal gaat het om 2250 laadpalen met 4500 laadpunten. Door de grote omvang van het aantal laadpunten betaalt de e-rijder maar 15 cent per kWh. De kosten van traditionele brandstoffen zijn drie keer zo hoog. Dit is het resultaat van de grootste Europese aanbesteding voor laadpunten van de provincies Gelderland en Overijssel.

Wethouder Ben Brink (milieu en duurzaamheid): “Een mooi initiatief. Meer laadpalen in de openbare ruimte stimuleert autobezitters om over te stappen naar een elektrische auto. Elektrisch rijden sluit goed aan bij onze klimaatdoelstellingen om de CO2 in de lucht terug te dringen.”

Meer weten?

Wanneer komt iemand in aanmerking voor een laadpaal in de buurt? Hoe lang duurt een aanvraag? Wie bepaalt de plek van de laadpaal? De antwoorden op deze vragen en meer informatie staat op www.openbaarladen.nl