Architectuurplaquette én energiepaneel Zinder

Dit item is verlopen op 14-12-2018.

Op de voorkant van Zinder hangt sinds vorige week een architectuurplaquette. Dat is een moderne gevelsteen met de naam van het gebouw, het bouwjaar en de makers. Sinds vorige week hangt er in de hal van Zinder ook een energiepaneel. Op dit paneel staan alle weetjes over de duurzaamheid van het gebouw.

Architectuurplaquette

De gevelsteen is een vervolg op het bouwbord. Het doel van de plaquette is de belangstelling voor het ontstaan van het gebouw en voor architectuur te vergroten. Architect de Zwarte Hond, ontwikkelaar VolkerWessels en de gemeente hebben de architectuurplaquette donderdag 8 november opgehangen. De gegevens op de plaquette staan ook in de Architectuurgids, aangevuld met een korte gebouwbeschrijving, het adres en foto's.

Zinder is duurzaam en energiezuinig

In Zinder zijn technieken gebruikt om het gebouw zo duurzaam mogelijk te maken. Het gebouw gebruikt geen aardgas. Voor de verwarming en koeling wordt gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag in de bodem. 148 Zonnepanelen zorgen voor het opwekken van elektriciteit. De lampen en verwarming gaan aan als er mensen zijn in een ruimte. Deze en meer technieken staan op het energiepaneel in de hal van Zinder.

Pagina opties