Bijdrage van de gemeente in zorgkosten chronisch zieken en gehandicapten

Portemonnee

Inwoners met een handicap of chronische ziekte kunnen in veel gevallen een bijdrage in hun zorgkosten aanvragen bij de gemeente.

Eigen bijdragen en kosten

Het gaat dan om bijdragen voor het eigen risico van de zorgverzekering, de eigen bijdrage aan het Centraal administratiekantoor (CAK) en andere kosten die komen door de handicap of chronische ziekte. De regeling is alleen voor inwoners van de gemeente Tiel met een bruto verzamelinkomen van maximaal € 35.000,- in 2017. Inwoners kunnen de bijdrage het hele jaar aanvragen.

Informatie en aanvraagformulier

Meer informatie is te vinden op www.tiel.nl/meerkosten. Hier kunt u ook het aanvraagformulier downloaden. Het aanvraagformulier is ook op te halen op het stadhuis, Achterweg 2. Inwoners met vragen kunnen mailen naar meerkosten@tiel  of bellen naar (0344) 637 201. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 11.00 uur.