Boomfeestdag in Tiel Oost

Dit item is verlopen op 02-04-2018.

Op woensdag 14 maart is het Nationale Boomfeestdag. Leerlingen uit groep 7 van basisschool de Achtbaan planten op deze dag bomen op de Vijverberg in Tiel-Oost. De eerste boom planten zij samen met wethouder Melissen. Medewerkers van Avri begeleiden de kinderen bij het planten van de andere bomen.

De boomsoorten die de kinderen gaan planten, komen allemaal van nature voor in Nederland en met name in de Betuwe: zoals zomereik, zwarte populier, esdoorn, verschillende soorten lindes en beuken, en verschillende soorten wilde en tamme fruitbomen.

Waarom de Vijverberg?

Binnenkort worden in Tiel-Oost bomen gekapt om de aanleg van een wadi achter de Latensteinse Rondweg aan te kunnen leggen. In het Tielse bomenbeleid staat dat als bomen gekapt worden daar, indien mogelijk nieuwe bomen voor terug moeten komen. Dat noemen we ‘compensatieplicht’. Door nieuwe bomen te planten op de Vijverberg voldoet de gemeente aan deze compensatieplicht.

Achtergrond Boomfeestdag

Tiel doet al sinds 1969 mee aan de viering van de Nationale Boomfeestdag. Het doel is om kinderen en hun ouders op een positieve manier te wijzen op de noodzaak om de natuur te respecteren en te onderhouden. Sinds enkele jaren organiseert Avri de Boomfeestdag, omdat Avri het beheer van de openbare ruimte uitvoert voor de gemeente Tiel.